Fogadkozik a Lib Dem, megállítják a Brexitet

2019. november 05. 13:02

A bennmaradással járó bónuszt a britekre költené az ellenzéki párt.

2019. november 05. 13:02

A brit Liberális Demokraták (Lib Dem) kormányra kerülve leállítják a Brexitet, és az ebből eredő több tízmilliárd font többletjövedelmet a közszolgáltatások fejlesztésére fordítják – mondta a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti erő vezetője és miniszterelnök-jelöltje a párt keddi londoni kampánynyitó nagygyűlésén.

Jo Swinson kijelentette: aki a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választásokon a Liberális Demokratákra szavaz, arra szavaz, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja maradjon. Swinson szerint a brit EU-tagság megőrzéséből 50 milliárd font (több mint 19 ezer milliárd forint) anyagi előnye származna a brit gazdaságnak, és ezt a „bennmaradási bónuszt" a párt teljes egészében közszolgáltatási infrastrukturális beruházásokra – köztük az oktatási rendszer és a jóléti szolgáltatások fejlesztésére - fordítaná.

A Liberális Demokraták számításai szerint ez a többletjövedelem abból ered, hogy a brit hazai össztermék (GDP) a 2024-2025-ös pénzügyi évben 1,9 százalékkal lenne magasabb, ha az Egyesült Királyság az EU tagja marad.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!