A demokraták semmibe veszik az USA alkotmányát

2019. december 04. 17:32

Az úgynevezett progresszívek a politikát vallásuknak tekintik. Úgy vélik, hogy „szent küldetésük”, hogy az állam kényszerítő erejének felhasználásával az embert és a társadalmat a saját képükre formálják.

2019. december 04. 17:32
William Barr

„A 60-as évek közepe óta folyamatosan csökken a végrehajtó hatalom befolyása, amely folyamat Watergate-ügy után felgyorsult. Az elnök azon cselekvőképessége folyamatosan csökken azokban az ügyekben, amelyekben egyébént mérlegelési jogkörrel rendelkezik, hiszen a többi hatalmi ág folyamatosan korlátokat állít az elnök elé.”

„(…) a baloldali ellenállás célja a normák szisztematikus megsemmisítése és a jogállamiság aláásása. Az úgynevezett progresszívek a politikát vallásuknak tekintik. Úgy vélik, hogy „szent küldetésük” az Az úgynevezett progresszívek a politikát vallásuknak tekintik. Úgy vélik, hogy „szent küldetésük”, hogy az állam kényszerítő erejének felhasználásával az embert és a társadalmat a saját képükre formálják, a tökéletesség elvont eszméje szerint. Hajlandóak bármilyen eszközt felhasználnak a pillanatnyi előny elérése érdekében, függetlenül a járulékos következményektől.”

„Ezzel ellentétben a konzervatívok hajlamosak megfontoltabb politikai taktikát alkalmazni, és ritkán érzik úgy, hogy a célok igazolják az eszközöket. Ennek így is kell lennie, azonban nem szabad elfeledni azt a tényt, hogy ez a megközelítés hátrányos helyzetbe hozza a konzervatívokat, amikor egy progresszív „szent háborúban” állnak szemben. Különösen abban az esetben, amikor egy szélsőséges pártállású média súlya alatt kénytelen helyt állni.”
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. február 15. 06:01
"Úgy vélik, hogy „szent küldetésük”, hogy az állam kényszerítő erejének felhasználásával az embert és a társadalmat a saját képükre formálják." Tudjuk! A baj csak az, hogy ezen törekvésükhöz gátlástalanul nemtelen, aljas kényszerítő eszközöket alkalmaznak.
OberEnnsinnen
2020. február 15. 06:00
Ez a Precedens rovat kiváló. William Barr: szuper. Excerpted from Attorney General William Barr’s recent lecture at the Federalist Society’s 2019 National Lawyers Convention. MAGYAR Kivonat a William Barr főügyész nemrégiben tartott előadásáról a Szövetségi Társaság 2019. évi Nemzeti Ügyvédi Konferenciájáról.
catalina9
2020. február 15. 06:00
Az úgynevezett progresszívek a politikát vallásuknak tekintik. Úgy vélik, hogy „szent küldetésük”, hogy az állam kényszerítő erejének felhasználásával az embert és a társadalmat a saját képükre formálják. " hát ha nem is mindig vallás, de szinte mindig származás, mégpedig zsidó származás...lásd: Soros, Zuckerberg, Sulzberger...
Veernewl
2020. január 18. 22:30
Ez nem a diktatúra ismérve?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!