Eltávolítja a Spotify az antiszemita tartalmú lejátszási listákat

2020. január 10. 12:59

A zenei listák egyes elemei a zsidók megölésére szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon.

2020. január 10. 12:59

Eltávolítja a zenei streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – mondta el a szolgáltató szóvivője a Times of Israel című lap online kiadásában.

 „A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének” – idézte a szóvivőt a portál, mely szerdán olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

A Times of Israel másnapi beszámolója szerint csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét eltávolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e. Az auschwitzi emlékhely is kritikát fogalmazott meg a Spotify-jal szemben.

Spotify, csináld jobban” – olvasható a múzeum Twitter-oldalán.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2020. január 11. 01:18
Az örök viszonyítási pont.
Box Hill
2020. január 10. 20:41
A Spotify tudja miről van szó? Mert az egész EU se tudja: “Az Európai Unió rasszizmus elleni harc ügynöksége ejtette az antiszemitizmus kutatási fogalmát és most nincs meghatározása a kifejezésre – mondta az ügynökség szóvívőasszonya. Blanca Tapia az EU Alapvető Jogok ügynöksége részéről elmagyarázta: ‘Nem tudunk semmiféle hivatalos meghatározásról az antiszemitizmus fogalmára’.” (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 5.)
mucsay
2020. január 10. 16:51
mohameden lehet gúnyolódni, sőt merkel és macron személyesen támogatja, jézuson progresszív, anna frankon tilos.
rollotomasi
2020. január 10. 15:37
És amin Jézust buzinak ábrázolják, az mikor lesz betiltva? Tudom, hogy nem Spotify, de kb. egykutya az egész brigád
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!