Donald Trump a demokratákat és Romneyt bírálta a nemzetközi imareggelin

2020. február 06. 17:39

Az elnök szerint a vád alá helyezés „szörnyű próbatétel” volt, amelyet „nagyon tisztességtelen és korrupt” emberek szerveztek ellene.

2020. február 06. 17:39

 A demokrata politikusokat és Mitt Romney republikánus szenátort bírálta a nemzetközi imareggelin Donald Trump amerikai elnök csütörtökön reggel. A politikusok és vallási vezetők részvételével  évente tartott nemzetközi rendezvényen az amerikai elnök a beszédét az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) felidézésével kezdte. A szenátus szerdán felmentette őt a demokrata párti törvényhozók által felhozott két vádpont – a hatalommal történő visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása – alól.

Donald Trump kijelentette:

Azt mondta: a politikai ellenfelek „még a lehetetlent is megkísérelték, hogy tönkre tegyenek bennünket és nagy kárt okozzanak országunknak”. Hangsúlyozta azt is, hogy szerinte a demokrata párti politikusok „nagyon is jól tudták, hogy amit tesznek az kártékony, de a saját érdekeiket a mi nagyszerű országunk érdekei elé helyezték”. Meg nem nevezve, de egyértelműen a szenátusi tárgyaláson egyedüli republikánusként ellene szavazó Mitt Romney szenátorra utalva Trump azt mondta: nem szereti, ha valaki a hit mögé bújva igazolja azt, amiről maga is tudja, hogy helytelen cselekedet. A mormon vallású Romney ugyanis a hitére hivatkozott, amikor a Trump elleni szavazatát indokolta.

Trump hozzáfűzte: azokat az embereket sem szereti, akik azt mondják, „imádkozom érted”, miközben egyáltalán nem ezt teszik. Ez a megjegyzése az állítólag katolikus vallását gyakorló Nancy Pelosi demokrata párti házelnökre vonatkozott, aki még decemberben azt állította: nem gyűlöli Trumpot, és naponta imádkozik érte. Trump egyúttal megköszönte a republikánus politikusoknak "a bölcsességet" és „a morális erőt”, hogy azt tették, amiről tudták, hogy a helyes döntés". Majd leszögezte: az eljárással túl sok embert sebeztek meg, ez szerinte tűrhetetlen, és a nap folyamán később, a Fehér Házban még részletesebben kifejti álláspontját az ügyről.

Trumpnak ez volt az első nyilvános megszólalása az impeachment-eljárás végén történt felmentése után. Az elnök a USA Today című lappal a kezében érkezett a washingtoni Hilton szállodában tartott rendezvényre, és magasba is tartott a lapot, amelynek címlapján

A rendezvényre érkezve Trump nem is köszöntötte Pelosit, s amikor a házelnök mondott beszédet, ő karba font kézzel elfordult.

Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője percekkel az imareggelin elhangzott beszéd után helyeselte az elnök szavait, és azt hangoztatta, hogy az impeachment-eljárás demokrata párti politikusait felelősségre kell vonni tetteikért.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. február 07. 14:26
Az elnök szerint a vád alá helyezés "szörnyű próbatétel" volt, amelyet "nagyon tisztességtelen és korrupt" emberek szerveztek ellene..." demokratáknak nevezett piranhák, amelyek között hemzsegnek a zsidók!
szeekely
2020. február 07. 09:28
Romney gyenge elnok lett volna Obama helyett. De politikusnak ettol meg nem utolso. Trumpnak tudnia kell toleralni a parton beluli ellenteteket. Trump most meguszta sunnyogassal, de legkozelebb nem biztos, hogy megussza. Esznel kene, hogy maradjon. A republikanus part meltosaga erdekeben.
catalina9
2020. február 07. 07:09
hogy az impeachment-eljárás demokrata párti politikusait felelősségre kell vonni tetteikért" az amerikai politikai kultúrában a liberális és a zsidó olyannyira összefonódott, hogy elmosódhat az előbbi és az utóbbi megtámadása közötti határ" mondá Ted Cruz szenátor. helyesen: az amerikai politikai kultúrában a liberális és a zsidó olyannyira összefonódott, hogy elmosódhat a határ, hogy ha a demokraták megtámadnak hazafias személyeket, szervezeteket, országokat. Ez nem új: A zsidó Pikler Gyula professzor!! a pesti jogi karon, így szólt a magyar diákjaihoz 1901 (!!!!) -ben: Az én célom az, hogy az önök szívéből az olyan kicsinyes fogalmakat, mint haza, nemzet, kiirtsam."
szajnyalogatoviktor
2020. február 06. 20:23
a kurvapecer trumpli az imareggelin masokat mocskol.. ohbehszep..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!