Netanjahu: Izrael néhány hónapon belül annektálja Júdea-Szamáriát

2020. április 26. 22:48

A kneszet legkorábban július elsején szavazhat az annektálásról.

2020. április 26. 22:48

Néhány hónapon belül annektálja Izrael Ciszjordániát – jelentette be vasárnap Benjamin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök úgy fogalmazott: „Trump elnök vállalta, hogy elismeri Izrael szuverenitását az ottani és a Jordán-völgyben levő zsidó közösségek felett. Biztos vagyok benne, hogy pár hónapon belül az ígéret valósággá válik, és újabb történelmi pillanatot megünnepelhetünk a cionizmus történelmében”.

A béketerv lehetővé tenné, hogy Izrael annektálja Júdea-Szamária 30%-át az egész Jordán-völggyel együtt. A palesztinok gazdasági csomagot kapnának, amivel egy demilitarizált államot hozhatnának létre, ha bizonyos feltételeknek megfelelnek.

A kneszet legkorábban július elsején szavazhat az annektálásról.

Netanjahu a sanremói konferencia 100. évfordulójának tiszteletére rendezett online konferencia résztvevőinek azt mondta: „Egy évszázaddal San Remo után beteljesülhet a cionizmus ígérete, hiszen soha nem hagytuk abba a harcot a jogainkért, és az önök erőfeszítései részei ennek a harcnak”. Netanjahu szerint a konferencián a világhatalmak elismerték, hogy a zsidó nép nem idegen gyarmatosító, és hogy Izrael földje ősi szülőföldjük.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. április 27. 13:33
Ezek a zsidók pontosan azt csinálják amit Hitler. Ők is önvédelemre hivatkoznak, de szerintem az élettér növelése is elhangzott. Annyi, hogy Hitler az elfogott politikai foglyok családtagjainak lakóházait nem rombolta le.
Atti bá
2020. április 27. 12:36
Úgy látom a Mandiner komment szekciója a 888 sorsára jut. A sok idióta momentumos meg libbant idióta ezt is szétb...a mint mindent amihez hozzányúl.
hegyaljai
2020. április 27. 12:08
Az I. Világháború után meghúzták a határokat. Nem szabad rajuk változtatni! A II. Világháború után meghúzták a határokat, mégis lehetett az előzőeken változtatni! (lásd: Kárpátalja, Pozsonyi-hídfő) Most Izrael bizonyítja be, az 1948-as Arab-izraeli háború után, hogy mégis lehet nem csak áthágni, semmibe venni a határokat, hanem meg is változtatni azokat.
szemlelo
2020. április 27. 10:55
Mondjatok még egy országot ezen a Földkerekségen, akiktől ezt szó nélkül eltűrik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!