Christine Lagarde: Az euróövezeti GDP 14 százalékkal csökken a második negyedévben

2020. június 08. 17:15

Az euróövezet GDP-je 14 százalékkal csökken a folyó második negyedévben, 2020-ban pedig 8,7 százalék lehet a visszaesés – közölte az Európai Központi Bank (EKB) elnöke.

2020. június 08. 17:15

Christine Lagarde az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel foglalkozó bizottsága hétfőn tartott online meghallgatásán egyebek között azt mondta, hogy az euróövezetben az első negyedévben a hazai össztermék (GDP) 3,8 százalékkal csökkent éves összevetésben, és hogy számításaik szerint 14 százalék lesz a visszaesés a június végével záródó második negyedévben.

Az idei év egészére az EKB 8,7 százalékos gazdasági visszaesést vár az euróövezetben, ahol jövőre már 5,2 százalék lehet a GDP-növekedés – mondta el Christine Lagarde.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. június 09. 10:37
jav: Suppan Gergely
Szvidrigajlov
2020. június 09. 06:33
A II.NÉV nálunk is lesz mínusz 5-7 között. De osztom Matolcsi véleményét, az egész év kb. egy pozitív nullára fog kijönni. Ellentétben az EU-val, ahol mínusz 7-ig meg sem állnak. Az világos, hogy a turizmus+vendéglátás szektort a járvány legyalázta. De az nálunk a GDP-ben 10% súllyal szerepel. Az olaszoknál, spanyoloknál, horvátoknál, görögöknél sokkal érzékenyebb. De még a franciáknál is durva eredményt hoz. A szolgáltatások felélednek, az ipar is magára talál a második félévben, lesz kb 1-2% növekedés a III-IV. NÉV-ben (év/év), éves szinten egy bazi nagy nulla. Csak a költségvetés fog elszállni a picsába. Hogy miből fizetjük, az a nagy kérdés. Könyörgök, hitelből NE!
konfucius
2020. június 08. 17:34
Eközben Kelet-európában... Kivancsian várom a számokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!