Migrációkutató Intézet: Nagy az elvándorlási szándék Algériából Európába

2020. június 21. 09:02

Sok algériai fiatal költözne el Algériából Európa a gazdasági és politikai helyzet miatt Spiedl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint.

2020. június 21. 09:02

Nagy az elvándorlási szándék Algériában a fiatalok körében a gazdasági és a politikai helyzet miatt – közölte a Migrációkutató Intézet vezető kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Speidl Bianka azt mondta, hogy Algériában tavaly a politikai válság ideiglenes megoldásaként új államfőt választottak, akinek viszont kevés a legitimációja, ezért folyamatos tüntetések voltak az országban májusig. A tüntetők a politikai élet liberalizációját, a gazdasági élet helyreállítását és demokratikusan megválasztott kormányzatot követelnek – tette hozzá.

Szerinte Algériában elsősorban a gazdasági élet helyreállítására lenne szükség, amelyhez évente 300 ezer új munkahelyet kellene létrehozni. Ezzel szemben a koronavírus-járvány miatt idén eddig 275 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, és várhatóan további 175 ezer munkahellyel lesz kevesebb – közölte. Hangsúlyozta, hogy amíg a gazdasági helyzet rendezése és a politikai liberalizáció nem történik meg, az elvándorlási kedv állandó marad, és folyamatos lesz a nyomás Európa felé. Algériában százezer migráns tartózkodik, 42 százalékuk szívesen maradna az országban, csak nem adottak ehhez a körülmények – mondta Speidl Bianka.

(MTI)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2020. június 21. 14:45
Egyebkent en meg nem lattam arabot dolgozni. Valaki?
kovászos cipó
2020. június 21. 14:42
Csak a javunkat akarjak. Mert allah nekik adta... Javaslom azokat a magyarokat megkerdezni, akik evtizedeken at ott dolgoztak a barati rnternacionalista segitsegnyujtas egisze alatt, javasoljak-e a befogadasukat. Szerintem sikolto NEM lesz a valasz. Meg a tobbi arab is megveti oket, pedig azok se jobbak a Deakne vasznanal...
Pelso j.
2020. június 21. 13:18
Mi a gond? Van nekünk kerítés, azért lett építve, hogy megfogja őket. Valamint a fidesz megígérte a 2010-es kampányban, hogy megvédi az országot. Ennek ellenére ijesztget a migráció kutató intézet, megzavarja a magyar emberek abszolút nyugalmát, unalmas hétköznapjait.
Secnir
2020. június 21. 12:25
"Szerinte Algériában elsősorban a gazdasági élet helyreállítására lenne szükség, amelyhez évente 300 ezer új munkahelyet kellene létrehozni. Ezzel szemben a koronavírus-járvány miatt idén eddig 275 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, és várhatóan további 175 ezer munkahellyel lesz kevesebb" már csak az érdekelne, hogy a kutató nő honnan szedte ezeket a számokat? ugyanis a jelenlegi rendszer majdnem olyan mint a mienk, annyival komolyabb, hogy a covid-ról szóló számok is csak becslések, mert semmilyen adatot nem közölnek. talán márciusban voltak egy kicsit megriadva, amikor átment komolyba a dolog, akkor engedtek némi belátást az ügyeikbe (akkor még lehetett bárkinek nyilatkozni), és akkor várták azt, hogy a turizmus megszűnte miatt közel 700.000 ember veszti el az állását a következő két hónapban. közben letérdelt az olajár is, úgyhogy ezek a 275e+175e kicsit olyan hasraütésnek tűnik számomra. "amíg a gazdasági helyzet rendezése és a politikai liberalizáció nem történik meg, az elvándorlási kedv állandó marad, és folyamatos lesz a nyomás Európa felé. Algériában százezer migráns tartózkodik, 42 százalékuk szívesen maradna az országban," ez meg a másik. honnan veszik ezeket a számokat? telefonos megkeresés 1000 fős mintavételezéssel? személyes elbeszélgetés volt? szia, te fenn akarod tartani a nyomást európára, igen/nem? van kedved kivándorolni innen, igen/nem/miért magyarországra? migrációkutató, az b+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!