Saját műsorából rúgták ki Nigel Farage-t

2020. június 13. 10:14

A Brexit Párt elnökét azért távolították el rádiós műsorából, mert a tálibokhoz hasonlította a szobordöntögetőket.

2020. június 13. 10:14

Nigel Farage, a Boris Johnson-féle Konzervatív Párttal együttműködő, ám lényegesen bevándorlás-ellenesebb, radikálisabb Brexit Párt vezetőjét eltávolították saját rádiós műsorából, az ITV Good Morning Britainből. A procedúra olyan gyorsan valósult meg, hogy a politikus producere is csak a médiából értesült az LBC rádió döntéséről. A problémák ott kezdődtek, hogy Farage utolsó rádiós műsorában beszélgetőpartnere megkérdezte tőle, hogyan lehet az, hogyha Németországnak joga volt eltüntetnie Adolf Hitler szobrait, a bristoliaknak nincsen ahhoz, hogy lerángassák talapzatáról Edward Colson rabszolgakereskedő emlékművét? A brit politikus erre úgy válaszolt, hogy azért nincs joga a bristoli tüntetőknek ilyet tenni, ugyanis döntésüket nem egyeztették a város lakosságának egészével, mely által egyszerű „erőszakos csőcselékként” viselkedtek. Nigel Farage hozzátette, hogy a Black Lives Matter azon céljai, mint az igazságosság és az egyenlőség ténylegesen „dícséretes célok”, azonban a szervezet alapvetően egy „baloldali szervezet”, melynek központi elképzelése a „rendőri erők felszámolása és bezárása”. 

A politikus szájából ezt követően hangzott el az a kijelentés, mely végül eltávolításához vezetett. Nigel Farage úgy fogalmazott, semmi különbség nincs a BLM és az afganisztáni tálibok között, hiszen a keményvonalas iszlám csoport is évtizedek óta harcol a nemzeti kormány, illetve a fennálló rend ellen, illetve módszeresen pusztítja a kulturális örökséget. A tálibok 2001-ben például elpusztították vallási indíttatásból a Bamiyan tartomány-beli ikonikus és hatalmas Buddha-szobrokat, melyek ráadásul az UNESCO kulturális örökség részét képezték. A szobrok a VI. századból származtak, értékük felbecsülhetetlen volt.

Farage kijelentései után egy nappal az LBC rádió behívatta a politikust, majd rövid egyeztetést követően kirúgták saját műsorából. A csatorna egy szűkszavú nyilatkozat keretei közt tájékoztatta döntéséről a hallgatóságot is, valamint megköszönte Farage „óriási hozzájárulását, melyet az LBC-nek korábban tett” és minden jót kívántak neki.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. június 13. 15:59
A demokrácia mintaországában: Mondj igazat, betörik a fejed. Szégyen!
Krupp Skya
2020. június 13. 15:32
Most már lehet tudni hogy rá Farag-e?
ThunderDan
2020. június 13. 15:10
Ez a hasonlat lassan a tálibokra nézve lesz dehonesztáló...
nempolitizálok
2020. június 13. 14:25
Na kb. ez az ember egy liberális libsik. Be is lett tiltva a libsi médiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!