Lagarde: A második negyedévben is csökkent az euróövezet GDP-je

2020. július 16. 17:13

Christine Lagarde szerint szükséges fenntartani a széleskörű monetáris élénkítést, ami középtávon hozzájárul a gazdaság talpraállásához és az árstabilizációhoz.

2020. július 16. 17:13

„Korai szakaszban van az euróövezeti gazdaság helyreállása, a kilábalás terén nagyok az eltérések a tagországok között” – mondta az Európai Központi Bank (EKB) elnöke csütörtökön.

Christine Lagarde azután beszélt, hogy nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank kormányzótanácsa csütörtöki ülésén. Az EKB elnöke azt mondta, hogy az euróövezet gazdasági teljesítménye a második negyedévben is csökkent, miután az első negyedévben 3,6 százalékkal zsugorodott éves összevetésben. Arra számít, hogy a folyó harmadik negyedévben már nő a GDP, ahogy fokozatosan enyhítenek a gazdaság teljesítményét korlátozó intézkedéseken, jelezte azonban, hogy a bővülés üteme és mértéke kapcsán igen sok a bizonytalanág.

Christine Lagarde szerint szükséges fenntartani a széleskörű monetáris élénkítést, ami középtávon hozzájárul a gazdaság talpraállásához és az árstabilizációhoz. Közölte, hogy az EKB addig nem tervez változtatni a jelenlegi kamatokon, amíg az euróövezeti infláció nem közelíti meg a 2 százalék körüli inflációs célt.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. július 17. 13:54
Amit a gazdasági növekedésről (és fejlődésről) tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/097.shtml
zakar zoltán béla
2020. július 16. 19:59
Lá Gárdista Pista
balbako_
2020. július 16. 19:07
Rongylábakon áll ez a társaság.
Lombi
2020. július 16. 18:27
Azt mondja a gyurcsány házaspár, hogy az eeá az álmuk. Egyre inkább rémálomra hasonlít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!