Öngyilkos lett az amerikai szövetségi bíróra támadó férfi

2020. július 21. 11:07

A férfi vasárnap FedEx-futárnak öltözve nyitott tüzet Salas bírónő New Jersey-i otthonának ajtajában.

2020. július 21. 11:07
null

Kézre került, de már csak holtan, az amerikai szövetségi bíró, Esther Salas feltételezett támadója. A férfi, akit azzal gyanúsít az FBI, hogy tüzet nyitott a bírónő fiára és férjére New Jersey-i otthonuk ajtajában, öngyilkos lett – hozta le a Euronews. A nyomozók holtan találtak rá a támadás színhelyétől körülbelül 130 kilométerre, New York államban, Liberty mellett, ahol lakott. A kocsijában megtalálták a bírónőnek címzett csomagot, amely a fedősztori kelléke volt: FedEx-futárnak adta ki magát, így csöngetett be Salas bírónő házába. A bírónő fia és férje nyitott ajtót, erre a férfi azonnal lőtt, a fiút megölte, apját is súlyosan megsebesítette. A bírónőnek nem esett baja.

New Jersey szövetségi ügyészének közleménye szerint a gyanúsított is jogász volt, ügyvéd, és Den Hollandernek hívták. Megszállottan küzdött a nők társadalmi emancipációja ellen. Esther Salasról azt írta saját weboldalán, hogy csak egy lusta és alkalmatlan „Latina”, aki Obamának köszönheti, hogy bíró lehet. A bírónő barátai arról számoltak be, hogy a bírónő rendszeresen kapott ilyen-olyan fenyegetéseket, de már jó ideje egyet sem. Számukra eddig az sem volt világos, hogy a bírónő vagy védőügyvéd férje, Mark Anderl volt-e a célpont.

A bírónő az elmúlt hetekben kapott meg egy elég nagy horderejű ügyet. Befektetők indítottak pert a Deutsche Bank ellen, mert szerintük a német pénzintézet hamis, illetve félrevezető tájékoztatást adott a pénzmosás kivédését célzó gyakorlatáról, és nem ellenőrizte rendesen a magas kockázatú ügyfeleit, köztük az emberkereskedelem és szexuális bűncselekmények vádjával tavaly bíróság elé állított Jeffrey Epsteint, aki meghalt börtöncellájában nem sokkal azután, hogy előzetes letartóztatásba került.

(Euronews)

(Nyitókép: Mark Lennihan / The Associated Press)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. július 21. 12:36
Nálunk is hátulról 5 méterről evés közben lőtte fejbe magát az olajügyben nyomozó rendőrtiszt, de a vizsgálat öngyilkosságot állapított meg, Pintér aktáját meg 80 évre titkosították...
Finale*
2020. július 21. 11:57
Na persze, ongyilkos lett !
euphorbiapulcherrima
2020. július 21. 11:28
Mi volt Majakovszkij utolsó mondata mielőtt öngyilkos lett ? " elvtársak ne lőjetek! "
NeMá
2020. július 21. 11:19
Hogy néz ki ez a nő, hogy össze keverték a férjével, meg a fiával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!