Sassoli: az Európai Parlament elégedett az uniós megállapodással

2020. július 22. 13:43

Az EP elnöke szerint a kifizetésekhez kötődő jogállamisági kritérium kérdését is újra elő kell venni a parlamentben.

2020. július 22. 13:43

Elégedettségét fejezte ki a gazdasági helyreállítási alapról született európai tanácsi döntéssel kapcsolatban az Európai Parlament elnöke szerdán. David Sassoli ugyanakkor brüsszeli sajtótájékoztatóján rámutatott arra is, hogy a testület szerint a hosszú távú uniós költségvetés tervén még változtatni kell.

A képviselő-testület szerint megoldást kell találni a költségvetési tervben szereplő néhány – a kutatást, a fiatalok jövőjét és az Erasmus programot – érintő „indokolatlan kurtításra”.

Sassoli közölte, hogy a kifizetésekhez kötődő jogállamisági kritérium kérdését is „újra elő kell venni” a parlamentben, mivel az elfogadott szöveg nem határozza meg pontosan, milyen eszköz áll rendelkezésre abban az esetben, ha az unió közös értékei sérülnek.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a testület blokkolhatja-e az uniós tagállamok vezetőinek egyezségét, Sassoli azt válaszolta: az EP eltökélt azzal kapcsolatban, hogy nézőpontját figyelembe vegyék, még akkor is, ha hónapokig tart, hogy az említett kérdésekről egyetértésre jussanak a tagországok kormányait képviselő tanáccsal.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. július 22. 15:10
ÚGY KELLENE szétzavarni azt az egész EP-t, ahogyan van! SOK-sok milliárdot eltapsolnak évente azok a tehetetlen, hőbörgő liberális szar-és senkiházyak! MIKÖZBEN sok esetben a saját hazájukban is csak a futottak még kategóriába tartoznak, saját pártjuk taccsvonalon kívül!
toef36
2020. július 22. 15:09
Az OLASZ elnök a parlament nevében saját véleményét mondja? MInt olasznak, persze, hogy tetszik: Orbán és a V4-ek segítségével ITÁLIA jól járt...
jánosbácsi
2020. július 22. 15:02
Tusk és Weber alig várják azt a pillanatot amikor bosszút állhatnak Orbán Viktoron.
jánosbácsi
2020. július 22. 14:56
Tusk és Web
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!