Weber: A V4-ek sikeresek voltak, de Európa nem pénzautomata

2020. július 24. 09:30

Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője elégedetlen a tagállami vezetők által elfogadott pénzügyi megállapodással. Szakmai kérdéseken túl a jogállamisággal kapcsolatos feltételeket is hiányolja.

2020. július 24. 09:30
null

Az egykori csúcsjelölt, jelenleg az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjeként tevékenykedő Manfred Weber interjút adott a Passauer Neue Presse nevű német lapnak. Weber egyrészt üdvözölte, hogy az Európai Tanács ülésén az állam és kormányfőknek sikerült megállapodniuk. Mint fogalmazott: „Európa megmutatta, hogy képes közös választ adni a "koronakrízisre", újjáéledt a szolidaritás és az európaiak újra összetartanak.”

Weber ugyanakkor nem rejtette véka alá aggályait sem. A néppárti frakcióvezető többek között kifogásolta, hogy a következő több költségvetési keretrendszer a járvány ellenére 7 milliárd euróval kevesebbet szán egészségügyre, s a kutatásra szánt források mértéke is csökkent. 

A német politikus szerint Orbán Viktor és a V4-ek sikert értek el, mert a jogállamisági feltételek végül nem képezik szerves részét a megállapodásnak. Ugyanakkor hangot adott azon véleményének, hogy az Európai Parlament számára kiemelt cél, hogy csak olyan államokhoz kerüljön támogatás, ahol biztosított a szólás- és véleményszabadság, valamint az igazságszolgáltatás függetlensége. „Ez a mi vörös vonalunk” – szögezte le Weber.
 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. február 09. 21:08
Mindig azt hallgatjuk hogy Orbán egy kis pont, senki nem foglalkozik vele. Most ehhez képest azt látjuk hogy ugyanabban az Orbán fóbiában szenved az EP, mint az itthoni hazaárulók hogy inkább képesek megszívatni keményen az Olasz és a Spanyol elvtársaikat is, csak nehogy már a V4-nek legyen igaza. Mert azért azt vegyük észre hogy ezzel a huzavonával nem velünk basznak ki.
Pandaka pygmaea
2020. október 15. 22:14
Az EP ill. Weber is olyan, mint nálunk Karácsony ... azt hiszi, hogy Budapest állam az államban.
Falfirka
2020. szeptember 29. 21:26
majd merkel a fejedre koppint. pont leszarja ő a jogállamiságot, sokkal fontosabb, hogy ne dőljön be az eu zóna és ne dőljön be az eu. a németek jólétének ez a feltétele. Orbán egyszer már bezavart a faszerdőbe azzal, hogy megbuktatott, újra sorban állsz a vereségért?
syphax
2020. szeptember 09. 12:54
"......csak olyan államokhoz kerüljön támogatás, ahol biztosított a szólás- és véleményszabadság, valamint az igazságszolgáltatás függetlensége. " SAJNOS NEM(!!!) ERRŐL VAGY NEM EGÉSZEN ERRŐL VAN SZÓ: SOKKAL TÖBBRŐL. MERT ETTŐL--AZ IDE IDÉZETTEKTŐL-- SOKKAL LÉNYEGESEBB AZ: ŐK--ÉS CSAK ŐK-- VALAMINT A "SLAPICAIK" ÁLLAPITHASSÁK MEG, ITÉLHESSÉK MEG, HOGY FÖNNÁLL-É AVAGY--ESETLEG-- NEM ÁLL-E FÖNN A FENTI KÖVETELMÉMY!? ÉS EZ EGÉSZEN MÁS(!!!), MINT AMIT ÖN IR! NÁLUK UGYANIS NEM(!!!) AZ IGAZSÁG A LÉNYEG! HANEM AZ, HOGY ŐK ÁLLAPITHASSÁK MEG AZT--MINDEN ADOTT ÜGYBEN-- "MI AZ IGAZSÁG OTT", AZ EGYES ÜGYEKBEN? ŐK TEHÁT DIKTÁLNI-ELŐIRNI ÉS OKTROJÁLNI AKARNAK. MINTEGY "IGÉT HITDETNI" ÉS "ITÉLNI ELEVENEK ÉS HOLTAK FÖLÖTT"!!! AZ Ő SZEMPONTJAIK SZERINT PERSZE.. ERRE MONDTA KOHN BÁCSI, HOGY: "ÖGYESS!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!