Biden figyelmeztette Boris Johnsont

2020. szeptember 17. 15:44

„Nem engedhetjük meg, hogy az Észak-Írországban békét hozó nagypénteki egyezmény a brexit áldozatává váljon” – írta Biden a Twitteren.

2020. szeptember 17. 15:44
null

Határozottan kiállt a nagypénteki egyezmény mellett, és figyelmeztette egyben Boris Johnsont a kongresszus külügyi bizottsága és Joe Biden, hogy ezen a kérdésen állhat vagy bukhat a két ország közötti szabadkereskedelmi megállapodás – írja az Euronews.

„Nem engedhetjük meg, hogy az Észak-Írországban békét hozó nagypénteki egyezmény a brexit áldozatává váljon” – írta Biden a Twitteren, megosztva a kongresszus külügyi bizottságának a brit miniszterelnöknek írt nyílt levelét. Bármilyen kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság között attól kell, hogy függjön, hogy tiszteletben tartják-e az egyezményt, és megakadályozzák-e a kemény határvonal visszatérését. Pont – szögezte le az ír származású demokrata politikus.

 

A kongresszus külügyi bizottságának levele, melyet 3 demokrata képviselő és egy republikánus írt alá, ugyanerre figyelmezteti a brit miniszterelnököt. Az amerikai törvényhozó testület nem fogja támogatni az amerikai-brit szabadkereskedelmi megállapodást, ha a brexit nem tudja megőrizni a békeegyezmény előnyeit. Hozzáteszik, hogy a brit kormány tervei szerint haladnak tovább, nehéz elképzelni, hogy miként fognak megfelelni ennek a feltételnek – közölte az Euronews.

Mint írták: a levélben felidézik Nancy Pelosi korábbi állásfoglalását, és támogatásukról biztosítják. A házelnök azt mondta, hogy kemény brexit esetén a demokrata többségű amerikai képviselőház nem szavaz meg kereskedelmi egyezményt Londonnal. Az Egyesült Királyság távozása nem sodorhatja veszélybe az 1998-ban megkötött északír békemegállapodást, amelynek értelmében megszűnt az Észak-Írország és Írország közötti határellenőrzés, emelte ki a demokrata politikus még augusztusban.

Az Euronews eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatják.

Címlapkép: MTI/AP/Patrick Semansky

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2020. szeptember 18. 10:34
Jó kiss vicc az egész világra ez az illúzió-keltés, hogy Biden figyelmeztetget, mikor ő már súlytalan. A szenilis, eszement vénembert emsokára pelenkába kell csomagolni. Itt-ott még makog, the érdekes módon az elnökségre pályázó Biden/Harris ticket mint Biden, mint Kamala Harris által már Harris/Biden ticket-nek van emlegetve. A demokrata cserebere stratégia már ki van dolgozve, tudják, hogy Biden sokáig nem fogja bírni. Néhány korábbi, közelről készült felvételen fejkezén tűszúrások láthatók és bevallotta, hogy teljesítménynövelő gyógyszereket szed. A demokraták addig szerepeltetik, míg szükséges, azután feljebb ugrik a lajtorján az előválasztásokon már megbukott de visszahozott Harris. Így kell berakni egy népszerűtlen, de felsőbb erőkhöz hűséges bábot akit a választók soha nem juttatnának elnöki pozícióba. Aztán ez megnevez egy hasonszőrűt alelnökének, és a kör bezárul, szavazókat kizárva. Az pedig egy rémálom, amire készülnek, ha Trump nyeri a választást.
scion
2020. szeptember 18. 07:36
már elnöknek képzeli magát hogy mindenbe belepofázzon
Nietzsche
2020. szeptember 18. 06:41
Biden a 40 milliós, Amerikában élő, katolikus ír populáció védelmében beszél (felteszem szavazatok reményében), de Boris Johnson politikai analfabétizmusát még ő sem tudja túlszárnyalni.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. szeptember 18. 00:26
Boris megeszi Bindent reggelire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!