Elfogtak több gyanúsítottat a moriai menekülttáborban keletkezett tűz ügyében

2020. szeptember 15. 16:15

Részleteket még nem lehet tudni.

2020. szeptember 15. 16:15
null

A görög rendőrség elfogott öt gyanúsítottat, akiknek a hatóságok szerint közük volt ahhoz, hogy a múlt héten porig égett a moriai menekülttábor a görögországi Leszbosz szigetén – jelentette be kedden az athéni kormány. Mihalisz Hriszohoidisz polgári védelmi miniszter arról is beszámolt, hogy további egy embert még keresnek. Részleteket nem árult el. 

A 12 000 embernek otthont adó tábor a múlt héten égett le. Helyette a kormány egyelőre sátortábort állított fel és bejelentette, hogy akik nem hajlandóak odaköltözni, azok nem kaphatnak menekültstátust.

Notisz Mitarahi görög migrációügyi miniszter kedden azt is kijelentette, hogy a hatóságok akár erőszakkal is készek átvinni a hajlék nélkül maradt embereket a sátortáborba. Sokan azért nem akarnak odamenni, és inkább a szabad ég alatt tengődnek, mert attól tartanak, hogy hosszú hónapokra a sátortáborban ragadnak. Egyelőre az 5000 férőhelyes átmeneti táborban mintegy 800 ember van. Mitarahi közölte, hogy továbbra is folynak az erőfeszítések, hogy a hajléktalanná vált emberek önként költözzenek be a sátrakba.

„De ha a szép szó nem használ, akkor be kell vetnünk a rendőrséget. Kötelesek átköltözni az új táborba” – hangoztatta a miniszter a Mega TV görög csatornának. Mitarahi egyúttal elismerte, hogy a telet várhatóan sátrakban kell tölteniük a táborlakóknak, mert az új, állandó létesítmény felépítéséhez várhatóan legalább hat hónapra lesz szükség.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2020. szeptember 15. 22:33
A továbbiakban, a számotokra NINCS ÚT, az európai unijóba!!! ELTÜZELTÉTEK!!!!!!
sozlib_abschaum
2020. szeptember 15. 18:24
Nem lennék meglepve, ha a helszinki terrorszervezetből a pardavi is köztük lenne.
luzitanxaver
2020. szeptember 15. 17:31
Nahát, ki gondolta volna. Mindeközben meg a hübriszdíjas, farizeus német kormánykoalíció (úgyis, mint Európa nemezisei) nagy büszkén bejelenti, hogy befogadnak "1500 körüli" személyt Mória bányáiból. Mert ők annyira, de annyira wirschaffendas. Az átlagjózsi számára is teljesen egyértelmű következményeken (úgyis, mint hamarosan minden tábor lángokban áll majd, hiszen bemondták a hangosbeszélőbe, hogy azzal lehet megváltani a jegyet Germoney-ba) meg majd ugyanúgy pislognak, mintha egyfelől ők ott se lettek volna, másfelől meg semmi semmivel nem függne össze. És teszik mindezt úgy, hogy Micotákisz szinte sírva könyörgött Merkelnek: ne csesszenek már ki ennyire velük, mert az üzenet elhintésétől kezdve nem fognak tudni mit kezdeni azzal a több ezer feldühödött emberrel, aki nem kapja meg a jegyét a tejjel-mézzel folyó Kánaánba.
rollotomasi
2020. szeptember 15. 16:25
Elfogták mind a 12.000 gyanúsítottat? Van annyi üres böri Görögben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!