Harmadszor is tűz ütött ki a leszboszi menekülttáborban

2020. szeptember 10. 21:44

A Euronews tudósítója szerint a Moria tábor teljesen elpusztult.

2020. szeptember 10. 21:44
null

Harmadszor is tűz ütött ki a leszboszi menekülttáborban csütörtök délután – írja a Euronews. A lap szerint a lángok a tábor területén egyszerre három különböző helyen gyulladtak meg. Az újabb tűz gyakorlatilag mindent felégetett, ami a keddi és szerdai tűzvészek után még megmaradt.

Szteliosz Petszasz görög kormányszóvivő  úgy fogalmazott:

„A tüzet a bevándorlók okozták, mert azt gondolták, ha felgyújtják a tábort, ellenőrzés nélkül mehetnek, ahová akarnak.

Nos, ez nem így megy. Nem mehetnek el, kivéve azon keveseket, akiket már elszállítottak. Szóval, akik a tüzet okozták, nyugodtan elfelejthetik, bármi is járt a fejükben.”

A 170 fős csoportot, akiket a kormányszóvivő kevesekként említett, repülőgéppel szállítottak el Szalonikibe.

Eközben Leszbosz fővárosa, Mytilene lakói blokád alá helyezték a Moria táborhoz vezető egyik utat, hogy a helyreállítást végző egységek ne tudják a tábort megközelíteni. Mytilene polgármestere jelezte: mindent megtesz a tábor bezárásáért.

A táborban lakó menekültek és migránsok százai keresnek menedéket a közeli földeken, raktárakban vagy az utakon. Többek megmaradt ingóságaikat is magukkal viszik.

Az Euronews helyszíni tudósítója, Aposztolosz Sztaikosz azt jelentette: a Moria tábornak vége, elpusztult.

(Euronews)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. szeptember 12. 17:35
Izrael nem kér egyet-kettőt? Tehermentesíthetnék kicsit Európát! :)
peter.jordanson
2020. szeptember 12. 17:35
Izrael nem kér egyet-kettőt? Tehermentesíthetnék kicsit Európát! :)
Agricola
2020. szeptember 11. 15:20
A Kronen Zeitung osztrák lap írta tegnap a sajnálatos leszboszi eseményekkel kapcsolatban: "A tüzet olyan emberek indították el, akik menedékjogot kértek a koronavírus miatt Moriban bevezetett karanténra reagálva mondta Stelios Petsas, a konzervatív kormány szóvivője. Olyan emberekről van szó, akik nem tisztelik befogadó országukat hangsúlyozta. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter még élesebben fogalmazott: "Aki megtapossa a segíteni akarásunkat, az nem számíthat védelemre Európában."
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 11. 09:38
Ferinek kéne meghivni a migrincseket a lakásába. De előbb őt kéne kiköltöztetni Magyarországról. Hadd tudja meg, mit jelent az hogy földönfutó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!