Megjelent a vírus a leszboszi menekülttáborban

2020. szeptember 02. 13:45

Az eredetileg 2800 főre tervezett tábor jelenleg csaknem 13 ezer embernek ad otthont.

2020. szeptember 02. 13:45

Megjelent a koronavírus a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttáborban – jelentették be a hatóságok szerdán. Egy 40 éves szomáliai menedékkérőnél mutatták ki a fertőzést, őt karanténba helyezték. A hatóságok igyekeznek felderíteni, kikkel került kapcsolatba az illető, aki nemrég Athénban járt. Segélyszervezetek rendszeresen bírálják az életkörülményeket a zsúfolt táborban.

Március 1-je óta Leszbosz szigetén még a táborokon kívül automatikusan elkülönítik az újonnan érkező bevándorlókat. Júliusban már észleltek koronavírus-fertőzöttet görögországi menekülttáborban: egy Híosz szigetén levő táborban lett pozitív a tesztje egy ott élő férfinak. A görög hatóságok múlt héten szeptember 15-ig meghosszabbították a menekülttáborok zárlatát a szigeteken és a szárazföldi határok közelében. Ezekben a táborokban összesen több mint 24 ezer ember zsúfolódott össze, és a hatóságok szerint különösen aggasztó lenne a koronavírus elterjedése ezekben a közösségekben.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eden77
2020. szeptember 02. 15:24
Szomáliai menekült csak úgy jön-megy....Telcsizget, netezik, utazgat...kölnben szilveszterezik... stb. véget kéne ennek vetni, de q.. gyorsan.
Bitrex®
2020. szeptember 02. 13:59
Ha átruccant Athénba (vajon mit keresett ott?), akkor minek ment vissza Leszbosz szigetére a táborba?
nemecsekerno_007
2020. szeptember 02. 13:53
Látunk még halomba rakott hullákat?!
luzitanxaver
2020. szeptember 02. 13:53
"A hatóságok igyekeznek felderíteni, kikkel került kapcsolatba az illető, aki nemrég Athénban járt." És _visszament_? Mória bányáiba, ahol barlangi trollok élnek és "segélyszervezetek rendszeresen bírálják az életkörülményeket a zsúfolt táborban"? Hogy mik vannak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!