Ötéves Merkel menekültpolitikája

2020. szeptember 01. 07:49

2015 és 2019 között több mint másfél millióan nyújtottak be a menedékkérelmet Németországban.

2020. szeptember 01. 07:49
null

Öt éve, hogy a német kancellár bejelentette: megnyitja Németország határait több mint egymillió szíriai menekült előtt, számol be az Euronews. A berlini döntés nyomán a menekültkérdés az európai politikai színtér egyik legnagyobb vitájává vált.

2015 és 2019 között több mint másfél millióan nyújtottak be a menedékkérelmet Németországban, amely így a világon az ötödik, legtöbb menekültet befogó országává vált.

„Komolyan érdekelne, hogy ha a kancellár asszony nem nyitja meg a határokat ezek előtt az emberek előtt, akkor mi történt volna velük, akik a bombázások elől menekültek el, mindenüket hátrahagyva?” – mondta Alamin Abdulaziz, az egyik hamburgi menekült-érdekvédelmi szervezet illetése.

„Lehetőségem volt tanulni és dolgozni. Láttam, hogy van jövőm” – mondja egy egykori menekült, ma már német állampolgár.

Merkel menekültpolitikája azonban nemcsak az ellenzéken, de saját pártján, a Kereszténydemokrata Unión belül is megosztottsághoz vezetett. Ami a lakosságot illeti, a menekültek integrációjának fontosságát illetően is megoszlottak a vélemények, és nem utolsó sorban a politikai szélsőségek térnyerése is ennek tudható be: mindenekelőtt az Afd erősödése.

(Euronews)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. szeptember 03. 12:48
Merkel és társai, élükön Franciaországgal és Olaszországgal, folyamatosan teszik tönkre Európát. Sikerült teljesen szétzilálniuk a földrészt. Rendőrségeik széttárják karjukat, és nem lehet mit tenni jelszóval hagyják rombolni a menekülteket. Totális anarchia! És mindezt rendben lévőnek találják.
bagira
2020. szeptember 01. 23:56
Merkel menekült politikája Európát adósságba sodorta , úgy hazudik mint a régi kommunista vezetők . Német népet kérdezzék , félnek a betolakodóktól eddig 500 több európait legyilkoltak . Nyugat hírzárlatot rendelt el ne halljuk vendégei naponta hány nőt erőszakolnak meg rabolnak ki . Merkel hallgat nem beszél az élősködő vendégeiről hol dolgoznak munka közben szeretnék látni , nem igaz hogy dolgoznak . Az a német ország egykor lágerekben gázkamrában milliókat haláltáborokban tartottak most kommunistaként humánus demokráciáról beszél hirtelen emberbarát lett de csak a fekákkal , csak a fekete élet számít , fehér európaikkal szembe menve. Kezével a szabadkőműves háromszög jelet mutatja soros lássa hogy hű hozzá teljesíti parancsát.
Venn
2020. szeptember 01. 19:05
Mürkül ma is kínozza, gyilkolja a migránsokat! Szegénykék nem keleteu-ba akarnak jönni, hanem kivétel nélkül pl. Németországba, nyugatra! De a nyugatiak ki nem mondják, hogy hozzájuk jöjjenek, vagy ne. Helyette a Kelet-Európaiakat ócsárolják, büntetik. A csórók meg itt rothadnak a kerítések tövében, Ez nagy siker?! Aljas rabszolgatartók Mürkülék.
Akitlosz
2020. szeptember 01. 15:15
Ha 1933-1945. között megmutatták volna az akkori németeknek a 30, 50, 80 évvel későbbi Németországot, akkor csak még elszántabban, még fanatikusabban küzdöttek volna. A mai németek már ki vannak herélve, tilos kiállniuk magukért és az országukért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!