Gyógyítható lehet a Parkinson-kór

2020. október 11. 10:49

Őssejtekkel állítanák helyre a károsodott idegsejtkapcsolatokat.

2020. október 11. 10:49
null

Egy nemrégiben megjelent tanulmányban kimutatták a kutatók, hogy őssejtekből származó idegsejtek képesek az agy megfelelő régióiba jól integrálódni, összekapcsolódhatnak a natív neuronokkal, és képesek helyreállítani a motoros funkciókat – írta meg az Index.

Fotó: A képkombó testen kívüli emberi embriófejlődést mutat be a Santungi (Shandong) Őssejthasznosítási Kutatóközpont kísérlete során a Santung tartománybeli Jantajban 2009. február 2-án, amikor orvosi kutatások céljából sikeresen klónoztak 5 embriót – négyüket egészséges donorok bőrszövetéből, az ötödiket Parkinson-kóros páciensek sejtjeiből. Az új klónozási technológia a Parkinson-kór új kezelési módjainak kifejlesztésében nyújthat segítséget. (MTI/EPA)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 30. 14:22
Nem gyógyítható a Parkinson kór. Ez a jelenlegi tényállás. Lehetni meg akármi is lehet, piros hó is eshet.
scion
2020. október 12. 08:56
és az őssejteket honnan veszed hozzá? nagyon drága és nagyon ritkán alkalmazható gyógymód lesz, ha egyáltalán összejön..
Akitlosz
2020. október 11. 23:21
Talán ha az államok érdekeltté tennék a gyógyszergyártókat gyógymódok kifejlesztésében, akkor gyorsabban menne. A betegek élethosszig tartó kezelgetése ugyanis összehasonlíthatatlanul nagyobb üzlet, mint a gyógyítás. Ezért érdemesebb a gyógyszergyártóknak kezeléseket kifejleszteniük. Sokkal.
Akitlosz
2020. október 11. 23:18
"Gyógyítható lehet a Parkinson-kór" Ez magától értetődő. Már csak 200 év és meg is lesz a gyógymód. Amiről ilyen lehetes cikket írnak az újságírók annak a gyógymódja még rendkívül messze van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!