Josep Borrell: Elfogadhatatlanok Erdogan kijelentései

2020. október 25. 15:46

A török elnök azt üzente francia kollégájának, Macronnak, hogy vizsgáltassa ki az elmeállapotát.

2020. október 25. 15:46

Elfogadhatatlannak nevezte Recep Tayyip Erdogan kijelentését Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a török elnök azt üzente francia kollégájának, hogy vizsgáltassa ki az elmeállapotát. Borrell vasárnap közzétett Twitter-üzenetében arra szólította fel Törökországot, hogy vessen véget a „konfrontáció veszélyes spiráljának”.

Erdogan egy szombati beszédében tett megjegyzést Emmanuel Macron francia államfőre. A török elnök azt kifogásolta, hogy Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben Samuel Paty tanár brutális meggyilkolását követően. A 47 éves Samuel Patyt azért gyilkolta meg és fejezte le október 16-án egy 18 éves csecsen iszlamista Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A csecsen tettest a rendőrség röviddel a támadást követően lelőtte.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. október 26. 14:13
A szólásszabadság mindig magában kell foglalja a vallások, filozófiák, és minden másnak a tiszteletben tartását, különben az nem szólásszabadság, hanem sértegetés. A sértegetésre pedig minden ember jogosan reagál így vagy úgy....
kergeller
2020. október 26. 09:05
Macron semmit nem fog szolni, mert ahhoz tulsagosan gyava, es nem mer egy konfliktust megkockaztatni Torokorszaggal. Erdogannak meg noni fog az azsioja a militans iszlamistak koreben. Franciaorszag meg megy a lefolyoba...
matykox
2020. október 25. 18:26
AZ egészben csak az az elgondolkodtató, hogyha ezek kardozni akarnak, hogy fogják csinálni?? Sanszos, hogy a frank lovagok ezúttal is Magyarországon keresztül szeretnének Bizánc ellen vonulni. Amit a terek kénytelen lenne a Nándorfehérvár-Pécs vonalon megállítani.
Robur
2020. október 25. 18:11
Mennyi sok szardogán szopkodó hülye van itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!