Szombaton kezdődik Matteo Salvini tárgyalása

2020. október 02. 14:52

Az olasz politikusra 15 éves börtönbüntetés és a politikai élettől való eltiltás várhat.

2020. október 02. 14:52
null

Szombaton kezdődik a Liga vezetőjének tárgyalása Szicíliában – számol be a HírTv.

Matteo Salvininek azért kell bíróság állnia, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót. A politikus azt mondta nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális bevándorlással szemben. Az olasz jobboldali pártok elítélik a Salvini ellen folyó eljárást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig jó harcnak nevezte Salvini migrációs politikáját.

A bevándorlásellenes politikusra 15 éves börtönbüntetés és a politikai élettől való eltiltás várhat. A vád szerint Salvini visszaélt hatalmával és túszul ejtette az illegális bevándorlókat.

A politikus mentelmi jogát februárban vonták meg

Matteo Salvinit és ügyvédeit szombat reggel várják Catania úgynevezett miniszteri bíróságára. A tárgyalás napján zárul a Liga háromnapos demonstrációsorozata egy szolidaritási tüntetéssel, amelyhez a Liga szövetségese az Olasz Testvérek elnöke, valamint Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke is csatlakozik. Az olasz jobboldali pártok üldözésnek nevezték a Salvini ellen folyó eljárást.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 16:08
Ez a tárgyalás a legújabb kori Európa legnagyobb szégyene. Az egész oda vezethető vissza, hogy Olaszországnak komoly hiteltartozása van az Európai Központi Bank felé. Innentől kezdve Sorosék úgy zsarolják Itáliát, ahogy akarják.
packó_
2020. október 02. 18:50
Kamu az egész. Szombaton nem dolgoznak a vádlók.
zakar zoltán béla
2020. október 02. 18:46
Conte-t, Renzit,, CipraSS-t, ...Merkelt, Junckert,... börtönbe! Ők Európa gyilkosai!
packó_
2020. október 02. 18:44
Akasztani! Körmét letépni! Börtönt, Recsket! Kibaszott az embercsempészekkel, halált! Vagy ha nem, akkor miniszterelnöknek ezt az embert. Vagy a von Layen helyére! Mandisok! Nem kellene meglátogatnunk az olasz követséget? Úgy 500.000 en, ahogy a Békemeneten szoktuk. Bayer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!