Boris Johnson Twitteren jelentette be a „karácsonyi buborékokat”

2020. november 25. 09:59

Tudósok szerint egy átlagos családi karácsony a vírus átvitelének ideális terepe.

2020. november 25. 09:59
null

Legfeljebb három háztartás találkozhat majd az ötnapos karácsonyi időszakban, december 23. és 27. között – állapodtak meg az Egyesült Királyság négy nemzetének vezetői.

 

 

Az emberek találkozhatnak otthonokban, istentiszteleti helyeken és szabadtéren, valamint az utazási korlátozásokat is enyhítik. A  „karácsonyi buboréknak” azonban „exkluzívnak” kell lennie, és továbbra sem lehet közösen kocsmákat vagy éttermeket látogatni.

Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország vezetői közösen arra kérték az embereket, hogy „alaposan gondolják át, mit csinálnak” hogy továbbra se emelkedjen a fertőzések száma a szigetországban.

Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a fertőzés kockázata továbbra is igen magas, és a Covid kapcsán behozott korlátozások enyhítése az ünnepi időszakban újabb fertőzési hullámot, valamint további haláleseteket hozhat.

Az intézkedések révén megszűnnek az utazási korlátozások Nagy Britannia négy országa közt, hogy az emberek az Egyesült Királyság különböző részein élő családtagjaikat meglátogathassák. Ez különösen Észak-Írország kapcsán fontos, hisz aki oda utazik vagy onnan indul, december 22-én és 28-án is megteheti azt, míg egyébként a buborékokba és a buborékokból is 23. és 27. között kell utazni az ország többi részén.

Ha egy buborék kialakul, azt nem szabad megváltoztatni illetve tovább bővíteni.

A kiadott útmutató szerint:

►a három háztartásból álló buborék ugyan egymás otthonaiban éjszakázhat, de nem mehet együtt vendéglátóhelyekre, színházba vagy kiskereskedelmi üzletekbe.

►Az emberek a szabadban továbbra is találkozhatnak „karácsonyi buborékukon kívüli emberekkel”, a lakóhelyük szabta szabályok szerint.

►A 18 év alatti gyermekek, akiknek a szülei nem élnek együtt, mindkét szülő karácsonyi buborékjának részét képezhetik.

►A már meglévő, „támogató buborékok” a buborékot alkotó három család egyikének számítanak.

►Az emberek választhatnak másik „karácsonyi buborékot” amely más emberekből áll, mint akikkel normális körülmények között együtt élnek és dönthetnek úgy, hogy velük maradnak ezidő alatt.

►Ha egy idősotthon lakója el tudja hagyni lakhelyét, akkor buborékot alkothat egy másik háztartással, de ő nem lehet másik két család házigazdája. A gondozó-otthonokon kívüli látogatásokat csak a munkaképes korú lakosoknál kell figyelembe venni a kockázatok miatt.

►A diákok ahhoz a háztartáshoz tartoznak, ahová hazautaznak. 

Az egészségügyi szakemberek továbbra is hangsúlyozzák, hogy egy tipikus otthoni karácsonyi összejövetel az a fajta környezet, ahol a fertőzések a legkönnyebben terjedhetnek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. november 25. 14:01
.... brittudosokszerint...
Párhuzamos különvélemény
2020. november 25. 13:19
De csak a Karácsony. Más vallások ünnepei nem.
Æðelflæd
2020. november 25. 10:39
"Az emberek a szabadban továbbra is találkozhatnak karácsonyi buborékukon kívüli emberekkel, a lakóhelyük szabta szabályok szerint." Elképesztő, hogy mindez nem a Black Mirror legújabb epizódja.
George Soros 2.0
2020. november 25. 10:24
Életszerű hogy be is fogják tartani. Kezdenek sok helyen elrugaszkodni a valóságtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!