Támadni fognak a magányos farkasok

2020. november 02. 21:12

Egyre szaporodhatnak az elszigetelt terrorakciók az ENSZ biztonsági szakértője szerint.

2020. november 02. 21:12

Az ENSZ biztonsági szervezete levelet küldött több muszlim többségű ország vezetőjének, hogy figyelmeztesse: a Franciaország elleni nyilatkozataik következményeként elszaporodhatnak azok a „magányos farkasok” akik radikalizálódva terrorcselekményeket követhetnek el. A levélben felszólították a térségben tartózkodó nyugati, és kifejezetten a francia állampolgárokat, hogy fokozottan ügyeljenek személyes biztonságukra – számolt be írásában a Hindustan Times.

A bangkoki székhelyű, az ENSZ égisze alatt működő tanácsadó testület, a TRS felszólította a levélben címzett országokat a francia oktatási intézmények és üztleti érdeketségek, külképviseletek fokozott védelmére. A levélben az áll, hogy elég a francia nyelv használata is, hogy „kollaterális hatásként” bárki, tehát nem csak a franciákat megtámadjanak. 

A testület szerint a dominánsan muszlim államokban, köztük az ázsiai-csendes-óceáni térségben, így Bangladesben, Pakisztánban, Afganisztánban, Üzbegisztánban, radikálisan nőtt a nyugatellenes hangulat és a franciaellenes retorika. Tádzsikisztán, a Kirgiz Köztársaság és Indonézia sem kivétel ez alól még akkor sem, ha a kormányok ezeken a helyeken nyugatbarátnak tekinthetőek.

Szélsőséges csoportok, például az Iszlám Állam és az Al-Kaida támadásokat is intéztek francia érdekeltségek ellen. Bangladesben nagyszabású tüntetések zajlottak Macron ellen. Pakisztánban maga a miniszterelnök, Imran Khan vezette a demonstrációkat, Emmanuel Macron francia elnököt azzal vádolva, hogy „megtámadja az iszlámot”. Azt mondta, hogy Macron „további polarizációt teremt, amely további radikalizálódáshoz fog vezetni”. A pakisztáni külügyminisztérium nyilatkozatot is kiadott, amelyben elítélte az úgynevezett „szisztematikus iszlamofób kampányt a szólásszabadság köntösében” 

A pakisztáni Vallásügyi Minisztérium országos állami ünnepet hirdetett az Ashiq-e-Rasool (Mohamed próféta iránti szeretet) jegyében október 30. és november 6. között. Ezen ünnepségek részeként kis és közepes nyilvános összejöveteleket és vallási konferenciákat is tart a kormány. Nagyszabású tiltakozó gyűlések is várhatók ezen a héten – figyelmeztetett a Hindustan Times.

Franciaország az elmúlt két hónapban három muszlim szélsőségesektől származó támadást szenvedett el: az egyik éppen egy pakisztáni menekült volt, aki két embert sebesített meg a Charlie Hebdo egykori szerkesztőségénél. Az középiskolai tanár meggyilkolását jóformán pár nappal követte a nizzai szörnytett. Mindhárom terrorista a jelenlegi állások szerint az ENSZ-leiratban említett magányos farkas volt, akik tettei miatt Franciaország jelenleg legmagasabb biztonsági riasztási fokozaton van azóta is – kommentálta írásában a hírt a Hindustan Times.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. november 03. 09:41
Már régebben olvastam: Az érkező muszlimok között vannak olyanok, akiket már azzal a céllal küldtek el, hogy szükség esetén terrorista cselekedeteket hajtsanak végre. Ezek otthonról rendszeres járadékot kapnak - minden ellnszolgáltatás nélkül. Itt jól élnek, a környezetük sem gondol velük kapcsolatban semmi rosszra. Eljön azonban a tettek ideje. Otthonról megkapják az utasítást - és a fegyvert. Megmondják nekik milyen terrorakciót kell véghezvinni. És ők ezt megteszik. Ezek a fizetett bérencek sokkal többen vannak, mint a terrorcselekmények száma. Aránylag kis valószinűséggel vetik őket be és így érdemesnek tartják nyugvó terroristának lenni, mert nagyon kényelmes életet élhetnek.
Okoskata
2020. november 03. 00:38
Soha ne becsüljük alá, mire képesek a politikusok, ha valamit el lehet rontani!
bagira
2020. november 02. 22:35
Patakokban folyik a vér Bécsben 7 halott, mutatjuk, ahogy a kommandósok agyonlövik a terroristát Videó Mint ismert, hétfő este Bécsben lövöldözést tört ki a Schwedenplatznál. A Sputnik szerint 7 ember meghalt. Az osztrák tévé beszámolói szerint a bűnözők túszokat ejtettek Bécs másik területén, egy étteremben, a belvárosban történt lövöldözéssel párhuzamosan. https://www.vadhajtasok.hu/2020/11/02/patakokban-folyik-a-ver-becsben-7-halott-mutatjuk-ahogy-a-kommandosok-agyonlovik-a-terroristat-video-18
Akitlosz
2020. november 02. 22:08
Aki terroristákat vándoroltat be ő terorristaakciókat arat,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!