Több európai ország is felfüggesztette a nagy-britanniai járatokat az új vírustörzs miatt

2020. december 20. 17:10

Több európai ország is bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti nagy-britanniai járatait, ugyanis felütötte a fejét egy új, sokkal fertőzőbb koronavírustörzs a szigetországban.

2020. december 20. 17:10

Olaszország kezdte meg vasárnap a sort, mely olyan országokat takart, akik bejelentették, hogy felfüggesztik nagy-britanniai járataikat. Az ok nem más, minthogy egy 70%-kal fertőzőbb koronavírustörzs ütötte fel a fejét a szigetországban. „Kormányként az a kötelességünk, hogy megvédjük az olasz állampolgárokat” – fogalmazott Luigi di Maio olasz külügyminiszter. Döntésükről a londoni kormányt is értesítették.

Olaszországot követően hasonló intézkedéseket jelentett be Hollandia és Belgium is. Az ő döntéseik a vasúti közlekedést is érintették, avagy a Britanniát az európai szárazfölddel összekötő Eurostar vonatokat. A Krónika értesülései szerint Németország is arra készül, hogy ideiglenesen felfüggessze a járatokat a két ország között.

Vasárnap folyamán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter is megszólalt, aki elismerte, hogy egyelőre nem sikerült ellenőrzés alá vonniuk a veszélyes vírustörzset, így hétfőtől szigorúbb intézkedések várhatók Egyesült Királyság-szerte.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2020. december 21. 08:31
Ezek szerint teljesen mindegy hogy mennyire védekezel, mert majd jön egy másik vírus ami azt bizonyítja hogy sokkal jobban kell védekezned. (Azután majd még egy másik, és így tovább.)
zara
2020. december 20. 21:44
' 70%-kal fertőzőbb' bizonyiték? ja az nincs de féljetek... ha karanténba vagy nem mindegy mennyivel 'fertőzőbb'?
aleb19
2020. december 20. 19:12
nyaron is voltak ilyen variaciorol hirek talan szerbeknel remelem orban szokasahoz hiven baffik intezkedni es nem qrja el a karacsonyomat
Jozsef Lofasz
2020. december 20. 19:03
Ez a vírustörzs ronthatja a nyájimmunitás bűvös százalékát, amit 50 és 60 százalék közé szoktak rakni. Vagyis több ember kell vakcinálni, vagy "svéd úton", még több embernek kell elkapni a vírust, hogy megszűnjön a járvány. A moderált terjedésért, eü. ellátás max szintje alatti járványért meg szigorúbb intézkedéseket kell hozni. Szóval ez az angol törzs szopás. Meg lennék lepődve, ha nem terjedne szét mindenfelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!