Allahu Akbart kiabáló bevándorlók verték szét Bécs belvárosát szilveszterkor

2021. január 02. 10:43

Az osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta: nincs helye a párhuzamos társadalmaknak Ausztriában.

2021. január 02. 10:43
null

A vandálok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzleteket, ékszerbolt, pékség és fagyizó kirakatait próbálták betörni. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel. Több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be. Egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le az oe24.at hírportál szerint.

 

 

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az Allahu Akbart kiabálók. Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

Párhuzamos társadalmak?

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta, hogy nincs helye a párhuzamos társadalmaknak Ausztriában.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutatta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó bevándorlók kitoloncolását javasolta, valamint azt, hogy a két osztrák elkövető fizessen a helyreállításért.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2021. január 04. 10:01
Ez ugyanolyan hazugság, trükkfelvétel, mint Lázár videója volt.! Vagy ... várj csak.... :-P Gyalázat.
Welszibard
2021. január 03. 22:53
Büntetésből addig dolgoztatni őket (természetesen bilincsben, hogy meg ne szökjenek), amíg fillérre ki nem fizetik a bérükből az összes kárt + a büntetés összegét és a jogi eljárás költségét. Hogy ne legyen kedvük többet más kárán szórakozni. Utána kiutasítani őket az EU területéről.
AKissLaci
2021. január 03. 15:22
Kifelejtetted, hogy a felmérés KINEK a szempontjából készült: Bécs a világ legélhetőbb városa - a kannibáloknak. Lagosban, Karacsiban vagy Teheránban a helybéli kannibálok simán azonnal levágják a kollégák fejét azért, amiért Bécsben még ejnye-bejnye sem jár. Tehát...
vigyor
2021. január 03. 07:56
...mivel lassan a rendkívül progresszív bécsiek átadják a terepet az általuk plüss macival fogadott újosztrákoknak, az ilyen kis helyes, törzsi erődemonstráción már meg sem lepődik senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!