Lelőttek egy katolikus papot a Fülöp-szigeteken

2021. január 25. 17:17

A hírt a Kathpress katolikus hírügynökség hétfőn a vatikáni Fides misszionárius sajtószolgálatra hivatkozva közölte.

2021. január 25. 17:17
null

A tájékoztatás szerint Rene Bayang Regalado pap holttestét a Malaybalay város melletti Patpatban találták meg vasárnap este. Nem sokkal korábban lövések zaját lehetett hallani a helyi papi szemináriumban. Az éppen hazafelé tartó Regalado kocsiját egy félreeső úton állították meg ismeretlenek.

A Fides úgy tudja, hogy Regaladót a helyi lakosok Paring Bukidnonnak, vagyis hegyi papnak nevezték, mert gyakran félreeső településeket látogatott meg. Blogján a lakosok sürgető szociális gondjairól írt környezettudatos és fenntartható mezőgazdasági termelést követelve. A helyi rendőrség szerint a pap több fenyegetést is kapott.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: STR / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. január 25. 21:06
Azért megnézném az IP címeit azoknak akik lájkolták.
Gregorius
2021. január 25. 21:00
A Fülöp-szigetek úgy 90%-ban keresztény. Valamilyen gazdasági érdekcsoportnak ( nevezzük maffiának) állhatott az útjába, azok számolhattak le vele.
I.E.D.
2021. január 25. 18:45
Országos illiberális jó cimboránk, Duterte elnök hazája....nagykövet holnap hányra van berendelve?
Kiiisteleeeki
2021. január 25. 18:39
melyik ordas tróger aljadék genetikai selejt az, ami ilyen hírnek képes örülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!