Az EB nem kommentálja a közbeszerzések ügyével kapcsolatos híreket

2021. február 09. 17:35

Hivatalos véleményt még nem közöltek a helyreállítási tervekről.

2021. február 09. 17:35
null

„Az Európai Bizottság (EB) nem kommentálja a sajtóban megjelent szivárogtatásokat”reagált a Magyar Nemzet megkeresésére az uniós végrehajtó testület a Reuters azon hírére, miszerint Brüsszel Magyarországtól a közbeszerzési törvény módosítását kérte az uniós Helyreállítási és Rugalmassági Eszköz (RRF) forrásainak kifizetéséhez. A cikk tényként kezelte, hogy a bizottság máris felszólította Budapestet a közbeszerzési törvény módosítására az uniós pénzek kifizetésének egyfajta feltételeként.

A Magyar Nemzetnek a testület szóvivője azt is elmondta, „a nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervekről jelenleg is intenzív párbeszéd zajlik a tagállamok és a bizottság között.” 

– hangsúlyozta. 

Gulyás Gergely álhírnek nevezte a sajtóértesülést, mint mondta, a kormány semmilyen, sem hivatalos, sem informális megkeresést nem kapott a brüsszeli testülettől a közbeszerzések ügyében.

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 09. 20:26
Azaz hazudtak.
adonyi29
2021. február 09. 18:32
Fakenews
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!