Junckernek nem tetszik az EU vakcinapolitikája

2021. február 02. 12:00

„Nagyon is ellenzem, hogy az Európai Unió most azt a benyomást kelti, hogy mi foglalkozunk a magunk bajával, mások, különösen a szegény országok szenvedése pedig nincs ránk hatással” – jelentette ki a luxemburgi politikus.

2021. február 02. 12:00
null

Nem tetszik a koronavírus elleni vakcinákra megállapított európai exportkorlátozás Jean-Claude Junckernek – írja a Politico. Az egykori bizottsági elnök egy hétfői rendezvényen beszélt erről. 

Valójában nincsenek jó tapasztalataink az európai exportkorlátozásokkal. A pandémia elején néhány ország úgy döntött, hogy nem exportál orvosi eszközöket. Az Európai Bizottság ezt korrigálta. Most visszajutottunk ahhoz a vitához, hogy valakik megint azt javasolják, hogy semmit se lehessen kivinni az Európai Unióból” – fogalmazott Juncker, aki szerint az EU nem csak saját magáért visel felelősséget. 

Nagyon is ellenzem, hogy az Európai Unió most azt a benyomást kelti, hogy mi foglalkozunk a magunk bajával, mások, különösen a szegény országok szenvedése pedig nincs ránk hatással” – jelentette ki a luxembourgi politikus. Jean-Claude Juncker arról is beszélt, hogy helyes döntés volt várni a koronavírus elleni vakcinák engedélyezésével, ugyanakkor a gyógyszervállalatokkal való tárgyalások sebessége hagy maga után kívánnivalót. „Azt hiszem, túl lassan haladt a dolog, nem volt teljesen átlátható, mégha ez nehéz is lett volna” – mondta az egykori főkomisszár.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. február 02. 17:26
Junckert Merkel "tartotisztje" a Muttival tolatta le a többiek torkán. Nem hisszűk,hogy a lejaratódott,alkoholista lixenburgi zsidót ő találta a legalkalmasabbnak.. :)
formaegy
2021. február 02. 16:49
Juncker.)))))))))) Juncker-Gyurcsány. )))))))))))) Gyógyíthatatlan isiászban szenvedők. )))))) Az orvosok elképedve állnak az eset előtt, mert ez az isiász nem csak a májukat, hanem az agyukat is megtámadta.)))))))) Hiába no. A hülyék mindig különleges esetek!
dglaj
2021. február 02. 16:36
Juncker munkásságáról két dolog jut eszembe: 1, Kiléptek a Britek az EU-ból. 2, Bejöttek a migránsok helyettük. Kb. ennyi...
Szerintem
2021. február 02. 16:32
Úgyis van. Szerezzünk be minden orvosi eszközt és vakcinát és küldjük az összeset Afrikába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!