Amszterdamban vízágyúval oszlatták a korlátozások ellen tiltakozó tömeget

2021. március 21. 07:51

A napi új fertőzések száma ismét emelkedni kezdett az országban.

2021. március 21. 07:51
null

A holland rendőrség Amszterdam belvárosában vízágyúval oszlatta fel a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások elleni tüntetést szombaton. Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint a hatóságok mintegy ezer demonstrálót körülvettek a történelmi csatornanegyednél, másokat pedig a város külterületére vittek. Védőmaszkokat is osztottak azoknak, akik megfeledkeztek a járványügyi előírásokról. Letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

Hollandiában az elmúlt hetekben az emberek számos megmozduláson emelték fel szavukat a járványügyi korlátozások ellen, a tüntetések közül néhány erőszakba torkollott. A napi új fertőzések száma ismét emelkedni kezdett az országban. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint péntek reggel és szombat reggel között több mint 7650 esetet jegyeztek fel, ami január eleje óta a legmagasabb napi érték. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint az országban a járvány kezdete óta 1 211 447-en betegedtek meg a koronavírustól, 16 395-en meghaltak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Jeroen Jumelet

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matekandi
2021. március 21. 22:03
Azok demokratikus függetlenobjektív vízágyúk voltak. Aki ezt megkérdőjelezni merészeli, az nácifasiszta rasszista és homofób azaz irtandó.
NagyLaci
2021. március 21. 18:49
A demokrácia és liberalizmus fegyvertárában a vízágyú és a gumibot rendesen ott van. Tudom elvtársak itt is a Fradi drukkerek kezdték.... Me hát azOrbán kűdte űket oda.
duzur
2021. március 21. 16:36
Mi is itt az elvárt rendörségi intézkedés ilyenkor ?...
fatman
2021. március 21. 16:27
ócska rendőrállam... persze csak a fehéreket verik, a niggerekhez nem mernek hozzányúlni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!