Német egészségügyi miniszter: Teljesítőképessége határához érkezhet a német egészségügyi ellátórendszer

2021. március 26. 11:59

Jens Spahn szerint „a járvány utolsó, de legnehezebb szakasza”.

2021. március 26. 11:59

Teljesítőképessége határához érkezhet az egészségügyi ellátórendszer Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának harmadik hulláma miatt – mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Jens Spahn a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetőjével tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy „a járvány utolsó, de legnehezebb szakasza” következik Németországban. A SARS-CoV-2 új változatainak szétterjedése és a napi új fertőződések számának gyors emelkedése „különösen veszélyes” helyzetbe hozta az országot, főleg az ellátórendszert, amely áprilisban a „terhelhetőség határához” érkezhet.   

Lothar Wieler, az RKI vezetője hozzátette, hogy Németország „nehéz hetek előtt” áll. A SARS-CoV-2 változatainak sorában az úgynevezett brit mutáns vált meghatározóvá, aminek révén a harmadik hullám nagyobb  lehet az első kettőnél.  Ezért azzal kell számolni, hogy erősen emelkedik a fertőzöttek száma, lesznek túlterhelődött korházak, és „sokan meghalnak”.

Cikkünk frissül.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aaabbbccc
2021. március 26. 14:07
gyavak voltak es visszatancoltak a lezarasbol sajnos jo esellyel nagy arat fognak fizetni ezert aprilisban egy politikus alljon ki a dontese mellett!
kg72
2021. március 26. 12:59
Azt írják mindenhol hogy a német egészségügy milyen kíváló. Németország népessége 8-szorosa a mienknek, a jelenlegi napi fertőzöttek száma meg kb. 2-2.5-szerese. Ha náluk ez már a teljesítőképesség határa, akkor nagy gondok lesznek, és mégsem olyan kíváló az a rendszer.
makapaka2
2021. március 26. 12:47
Pedig náluk nincs is egy ilyen aljasul viselkedő ellenzék,mint nálunk, amelyik ennek drukkol, ezt segíti, ennek örül.
Patapata
2021. március 26. 12:34
Nem hiszem, hogy a hír igaz, mivel itt a legrosszabb a helyzet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!