Német miniszter: nincs ok az AstraZeneca-oltás használatának felfüggesztésére

2021. március 12. 15:31

Nincs ok az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni AstraZeneca-féle oltás használatának felfüggesztésére – jelentette be Berlin.

2021. március 12. 15:31

Jens Spahn a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetőjével, Lothar Wielerrel tartott tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az oltóanyagokért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) is

a vakcina további használatát tanácsolja.

A kormány az oltási reakciókról szóló összes beszámolót nagyon komolyan veszi, de az EMA és a Paul Ehrlich intézet is arra a megállapításra jutott, hogy AstraZeneca-vakcinával beoltottaknál nem fordul elő vérrögképződés szembetűnő gyakorisággal. Minden aktuális adat arra utal, hogy

a szérum előnyei jóval meghaladják az esetleges kockázatokat.

Ezért „sajnálatos”, hogy néhány EU-s tagországban mégis felfüggesztették a készítmény alkalmazását – mondta a miniszter, rámutatva, hogy a tagállamok túlnyomó többsége nem változtatott gyakorlatán.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. március 13. 18:57
De igen, k/rvára van. Sehol nem lenne szabad vele oltani!
Edvind Johnsson3.0
2021. március 12. 20:24
Más sem hiányzott ebben bizonytalan helyzetben.
bölcsbagoly
2021. március 12. 20:21
Egy dolog az anafilaxiás sokk, mert az a beoltott szervezete okozza s más a trombózis/embólia mert azt a vakcina okozza! Ezt tudhatná a német miniszter meg a tudósaik is!
cutcopy
2021. március 12. 19:34
Az a fő baja, hogy nagyon olcsó..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!