Heti két ingyentesztet kapnak a britek

2021. április 06. 09:21

A tesztelés költsége bár hatalmas, bőven megtérül azáltal, hogy segíti a gazdaság hamarabb történő újraindítását.

2021. április 06. 09:21
null

Hetente kétszer ajánlanak koronavírus-tesztet az Egyesült Királyság minden régiójában, számol be az Euronews. A tesztelés ingyenes, fél órán belül mutat eredményt. Nemcsak a tesztelési pontokon, hanem gyógyszertárakban és postán is kérhető a tesztcsomag. A kormány szerint a tesztelés költsége bár hatalmas, bőven megtérül azáltal, hogy segíti a gazdaság hamarabb történő újraindítását.

A brit egészségügyi vezetés szerint fontos a járvány mihamarabbi megfékezésében a fertőzöttség valódi ismerete. Sok ember tünetmentesen vagy nagyon enyhe szimptómákkal, könnyedén küzd meg a koronavírussal, ők rendszerint nem tudják magukról, hogy fertőzöttek, ezáltal tovább fertőznek másokat. Ha valakinek pozitív a tesztje, akkor vigyázni fog barátaira, szeretteire, ismerőseire, kollégáira, és megteszi, hogy vállalja az izolációt, amíg nem lesz egymás után két negatív tesztje – érvelnek.

Fotónk illusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. április 07. 17:20
Egy sörrel többre mentek volna......
Okoskodó
2021. április 06. 17:22
Három nap alatt 3 gyorstesztemből 1 pozitív, 2 negatív lett. Utána a PCR pozitív! Ez aztán mire jó?
Bástyaelvtárs
2021. április 06. 16:39
A németeknél is ugyanez a helyzet. Heti két teszt ingyenes, egy PCR és egy antigén. A gyógyszertárban megcsinaltatom és fél órán belül e mailen küldik az eredményt. Németországban a napi halottak száma annyi mint Mo on...
még fokozza
2021. április 06. 10:07
A magyarok meg kapnak vadászati kiállítást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!