Nem kímélték Bident a republikánusok – mutatjuk, hogy reagáltak az elnök beszédére

2021. április 29. 13:39

„Az Egyesült Államok nem rasszista ország” – fogalmazott a dél-karolinai szenátor az elnök első beszédét követően.

2021. április 29. 13:39
null

Az amerikai elnökök szokásos évértékelő beszédére a hagyományok szerint mindig választ ad az ellenzékben lévő – ezúttal a republikánus – párt egyik kongresszusi politikusa. „Amikor az Egyesült Államok összefog, hatalmas lépéseket teszünk meg, de hatalmi erők szét akarnak választani minket” – fogalmazott Tim Scott percekkel azután, hogy Biden befejezte a kongresszus két háza előtt elmondott első beszédét.

Egyesítés helyett „az elnök és pártja cselekedetei egyre jobban megosztanak bennünket”

A dél-karolinai szenátor hangsúlyozta: Biden „azt ígérte, hogy egyesíti a nemzetet, csökkenti a kormányzati hevületet minden amerikai érdekében, függetlenül attól, ki hogyan szavazott”. Majd hozzátette: három hónappal az elnök beiktatása után „az elnök és pártja cselekedetei egyre jobban megosztanak bennünket”.

Az afroamerikai politikus emlékeztetett: száz évvel ezelőtt a gyerekek az iskolában azt tanulták, hogy „bőrszínük a legfontosabb jellemzőjük”. Majd rámutatott: ha jelenleg ugyanez történik, ennek oka szerinte az, hogy „vannak emberek, akik pénzt keresnek és hatalmat szereznek azzal, hogy úgy tesznek, mintha egyáltalán nem történt volna előrelépés e téren, és így tovább mélyítik a megosztottságokat”.

Hallják meg egyértelműen: az Egyesült Államok nem rasszista ország”

– szögezte le Scott. A szenátor bírálta Biden 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagját, amelyet a kongresszus márciusban fogadott el. A javaslatot egyetlen republikánus politikus sem szavazta meg.

Scott: A demokraták „liberális kívánságlistát” és „munkahely-gyilkos” adóemelést terjesztettek elő

Scott egyoldalúnak minősítette az akkori csomagtervet és a Biden szerda esti beszédében felvázolt javaslatot is. Mint fogalmazott: a Republikánus Párt támogatja az infrastruktúra megújítását, utak, hidak építését, szélessávú internetes hálózatok kiépítését, de szerinte a demokraták ehelyett „liberális kívánságlistát” és „munkahely-gyilkos” adóemelést terjesztettek elő.

A republikánus politikus ostorozta Joe Biden bevándorlás-politikáját és az amerikai-mexikói határon kialakult helyzetet, a szerdán előterjesztett családsegítő intézkedéseket pedig „kormányzati túlterjeszkedésnek” minősítette. Tim Scott leszögezte: a Demokrata Párt terve megosztja az amerikaiakat, csökkenti a béreket és gyengíti a gazdaságot. A képviselő óva intett a „szocialista álmoktól”.

(MTI)

Nyitóképen: Joe Biden amerikai elnök (b), miután elmondta kongresszusi országértékelő beszédét az amerikai törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2021. április 28-án. Fotó: MTI/AP pool/Andrew Harnik

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2021. április 29. 18:32
Eső után köpönyeg.
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. április 29. 17:53
Biden beszéde közben a két mögötte ülő fehérjehalmaz minden mondat után felugrott, s eszeveszetten tapsolt. Erre a hallgatóság is felállt, s percekig tapsolt. Minden mondat után. Az USA-ba beköszöntött a Rákosi-korszak gyakorlata. Én örülök neki, mert megérdemlik.
bagira
2021. április 29. 17:39
Biden torz társadalmi ideológiát épít.
Saksafar
2021. április 29. 17:39
És mi van a feketék rasszizmusával? Merthogy a blm színtiszta rasszizmus, egyik rassz sem helyezheti magát a többi elé vagy fölé. Ráadásul az amerikai feketék 80%-a bevándorlók leszármazottja és nem behurcolt rabszolgáké, tehát a felmenőik önként mentek oda élni, szerencsét próbálni. Véget kell vetni ennek a baromságnak és a feketék állandó hergelésének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!