Hangágyúkat használ a migránsokkal szemben Görögország

2021. június 09. 17:06

Görögország szerdán kiállt amellett, hogy hangágyúkat használ a migránsokkal szemben a Törökországgal közös határán.

2021. június 09. 17:06
null

„A rendőrségnek a maga módján kell intéznie a dolgokat” – hangsúlyozta Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter brüsszeli látogatásán.    

Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos a közös sajtótájékoztatójukon úgy fogalmazott, hogy a zajkeltő eszközök bevetése furcsa módja a határvédelemnek.

Az Európai Bizottság június elején kért magyarázatot az athéni vezetéstől, amely nem sokkal korábban ismertette a hangágyúk bevetésének tervét. A berendezéseket két teherautóra szerelve vetik be az Évrosz határfolyó térségében. A hatóságok az erős hanghullámokkal próbálják elejét venni annak, hogy a migránsok átkeljenek a folyón Törökország területéről.

A készülékek 162 decibeles zajt keltenek, ami nagyjából harmadával hangosabb egy dübörgő sugárhajtóműnél.    

Johansson hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság erre nem utalt ki forrásokat. Az uniós testület egyébként pénzügyi értelemben támogatja a görög határvédelmet. „Remélem mindez összhangban áll az alapjogokkal” - mondta az uniós biztos, aki szerint jelenleg éppen ezt kívánják tisztázni.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. június 10. 10:53
Elég lenne híg disznótrágyával végiglocsolni a határt. A méhlegelő is szebben virágozna...
Bitrex®
2021. június 10. 05:00
Akkor adjon lőszert az EU. Akár éleset is.
Bell & Sebastian
2021. június 09. 23:08
Régi technika, tömegoszlatásra vagy demoralizálásra alkalmas, viszont drága és sok áramot zabál. A nem hallható tartományoknak is van élettani hatása, például 1 Herz környékével meg lehet hánytatni a tömeget.
teklapavle
2021. június 09. 21:07
Ha ezt Jézus Krisztus látná... És ha látná a Mandineres Fideszes közösség hozzászólásait...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!