Kína embert küldött első saját űrállomására

2021. június 17. 10:03

Az asztronauták három hónapig tartózkodnak majd az állomáson.

2021. június 17. 10:03
null

Kína csütörtökön indította el öt év után az első legénységgel rendelkező űrmissziót, útjára indítva ezzel három pilótát egy új űrállomásra, amelyhez várhatóan délután körül érkeznek  – írja az euronews.

Az űrhajósok három hónapig tartózkodnak az állomás fő életmoduljában, amely a Tianhe névre hallgat. Tudományos kísérleteket és karbantartásokat, illetve űrsétákat fognak végezni, valamint a jövőbeli fejlesztések előkészítése is a három asztronauta feladata lesz. 

A csütörtöki indítással Kína mára már 14 űrhajóst küldött az űrbe, miután 2003-ban először elérte azt a „bravúrt”, hogy a volt Szovjetunió és az USA után harmadik ország lett az űrversenyben. 

Kép forrása: YouTube

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. június 17. 14:56
Biztos, hogy kínaiak voltak az űrhajósok? Az nem lehet, Kínában minden rossz! Náluk még egy valamirevaló BLM mozgalom sincs. Csak nyugat a menő.:-)
fogas paduc
2021. június 17. 13:01
Lassacskán az űr nem lesz űr, mert tele lesz kínaiakkal....
pandalala
2021. június 17. 12:16
hmmm, sz'al, akkor az tényleg csak vicc, hogy "az lesz az első kínai űrhajós, aki utoljára engedi el a csúzlit!"?? .... ;-)))
Takita
2021. június 17. 12:07
Tegnap CCTV 4 kinai csatorna élő közvetitést adott az űrhajósok indulása előtti ünnepségről. Előtte volt egy ismertető kisfilm a felkészülésről. A kiképzőhely felszerelése nagyon hasonlitott arra, amit a Moszkva melletti Csillagvárosból ismertettek a különböző TV adások. (talán nem véletlen.) Bemutatták külön-külön a három űrhajóst is. Bár egy szót sem értettem se a beszédekből /alámondásokból, se az aláírt szövegből, a képek egy meglepően nyílt, és jó hangulatú eseményt tükröztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!