Obama tanácsadója az izraeli receptet javasolja Orbán elmozdítására

2021. június 21. 19:17

Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna – írta ki Twitterre Obama elnök volt tanácsadója. 

2021. június 21. 19:17
null

„Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna” – írta Twitteren Ben Rhodes Az amerikai progresszív politikai elemző elnöki tanácsadóként tevékenykedett Barack Obama idején, azóta pedig számos felületen és a közösségi médiában elemzi a világ eseményeit.

Rhodes pár napja a momentumos Cseh Katalin egyik bejegyzését osztotta meg közösségi oldalán azt a „nagyszerű” jelzővel látva el. 

Izrael esetében ez még Lapidot is kompromisszumkötésre vette rá abban, hogy ki legyen az első miniszterelnök, valamint annak a fontosságát is megértette, hogy először ki kell tennie Bibit” – írta elemzésében Rhodes, aki úgy véli, „ez a stratégia a világ más pontjain is bevett és szükséges”, majd hazánkat hozta fel példaként. 

„Magyarországon az ellenzéki pártok megegyeztek, hogy félreteszik a különbségeket, és egyesülnek a jövő évi választáson, hogy kiűzzék Netanjahu cimboráját, és korrupt társát, a nacionalista autokratát: Orbán Viktort” – olvasható Rhodes oldalán, melyet a Jerusalem Post nyomán a Neokohn idézett.

Fotó: Cheriss May / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aaa1
2021. június 22. 23:39
Visszanyal a fagyi :)
Box Hill
2021. június 22. 21:55
„Magyarországon az ellenzéki pártok megegyeztek, hogy félreteszik a különbségeket, és egyesülnek a jövő évi választáson" a rég elhunyt halottakkal is , mint itt a demokrácia hazájában, ahol ezzel sikerült Trump elnök leváltása.
KláraH
2021. június 22. 20:25
Szerintem azért érdemes lenne végig nézni és elemezni, hogy mit és hogyan csináltak máshol. Mert a döbbenet a másnapon kevés lesz.
geyza1947
2021. június 22. 15:49
Orbánnak is el fog érkezni a vég, nem volt még Észak-Kóreán kivűl olyan rendszer amely családon belül öröklődik ! Orbán bukása is ugyanolyan törvényszerű lesz mint a többié. Csak az már más kérdés, hogy ö börtönbe is fog kerülni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!