Szijjártó: Európában eluralkodott a „véleményterror”

2021. június 23. 18:00

„A liberális mainstream politikusai és médiatermékei gátlástalan hazudozásba kezdtek a magyar gyermekek védelmét biztosító törvény kapcsán” – mondta a miniszter.

2021. június 23. 18:00
null

Európában eluralkodott a „véleményterror” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

Szijjártó Péter azt mondta: ha valaki nem hajlandó elfogadni a „liberális mainstream” által erőltetett gondolkodásmódot, hanem a hagyományos értékek mentén gondolkodik és cselekszik, azonnal „elképesztő erejű nyomás alá kerül”.    

„A liberális mainstream politikusai és médiatermékei gátlástalan hazudozásba kezdtek a magyar gyermekek védelmét biztosító törvény kapcsán” – tette hozzá a miniszter, kiemelve: „egyetlen szavuk sem igaz”.    

Szijjártó Péter viszont leszögezte:

„nem hátrálunk, megvédjük gyermekeinket”. 

Több EU-tagország is elítélte Magyarországot az új törvény miatt, amely többek közt megtiltja, hogy a 18 év alattiak számára „népszerűsítsék” és megjelenítsék a homoszexualitást és a transzneműséget, és az iskolai szexuális felvilágosításból is kizárja ezeket a témákat. Tizenhárom ország (Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxembourg, Hollandia, Spanyolország, Svédország és Lettország) közös nyilatkozatot írt alá, amelyben elítélik a legutóbbi jogi változásokat, mint a véleménynyilvánítás szabadságához való jog megsértését és a szexuális irányultságon alapuló „megkülönböztetés kirívó formáját”.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/John Thys

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. június 23. 21:27
Kakagyártó! Okos legyél!
Pipas 3
2021. június 23. 19:53
Ki kell tartani a végsőkig! Ezek meg szeretnék buktatni a magyar kormányt! Arra megy ki a játék,...... nem tetszik ezeknek az igazság kimondása, ezért bosszút akarnak állni..... csak egy kérésem van hogy ne hagyjuk
formaegy
2021. június 23. 18:52
A romlott, erkölcstelen ballibesek kaptak teret! Vannak törvényeink, de csak dísznek! Hagyjuk!
hoat4
2021. június 23. 18:28
Ha az számít "véleményterrornak", hogy nem tetszik az embereknek a gyűlölködés meg uszítás és népcsoportok megbélyegzése, akkor tényleg eluralkodott a véleményterror Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!