Merkel: Költségesebb lesz a helyreállítás, mint a korábbi árvizek után

2021. július 20. 16:45

Az utak és vasútvonalak, illetve a megrongálódott települések újjáépítése tovább fog tartani néhány hónapnál – vélekedett Angela Merkel német kancellár kedden a katasztrófa által különösen súlyosan érintett Bad Münstereifelben, Észak-Rajna-Vesztfáliában.

2021. július 20. 16:45
null

Merkel azt ígérte, hogy a károsultaknak szánt gyorssegélyt késlekedés nélkül, reményei szerint napokon belül megkaphatják az emberek.    

Armin Laschet tartományi kormányfővel közös látogatásán Merkel arról is beszélt, hogy a katasztrófavédelem terén a jövőben ismét nagyobb szerepet kaphatnak a szirénák Németországban. A kancellár kiemelte, hogy jelenleg vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem. Az ezzel kapcsolatos vitát illetően Merkel rámutatott: azt nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa. Merkel hétfőn az árvizek által sújtott másik térségben, Rajna-vidék-Pfalz tartományban járt, ahol 117 ember halálát okozta az ítéletidő. Észak-Rajna-Vesztfáliában 47-en vesztették életüket.

(MTI)

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2021. július 21. 00:33
"Merkel: Költségesebb lesz a helyreállítás, mint a korábbi árvizek után" Hogy lehet, hogy Merkel ennyi ésszel csak a németek kancellárja tudott lenni? Soha nem látott áradás, rengeteg halott, elképesztően nagy emberi és anyagi veszteség, majd néhány hét, és Merkel azzal az atomtudós eszével rájön arra, hogy ez a romeltakarítás drágább lesz, mint az előzőek akármelyike...
Da Vinci
2021. július 20. 21:19
Nem lesz probléma!!! Olyan sok jószívű, tenni akaró, segítőkész, jó képességű, igyekvő, dolgos kezű migráncsnak teccett otthont adni! Seperc alatt helyreállítanak mindent, hiszen ez az új hazájuk!
iIonah
2021. július 20. 21:13
Ez árvíz volt, Mutti.
MayorAnna
2021. július 20. 21:09
Lousy bitch! Karácsonynak: ócska/tetves picsa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!