Európa-szerte vonul vissza a járvány

2021. augusztus 04. 17:15

Európában közel egy hónapos emelkedés után kilenc százalékkal csökkent a koronavírusos fertőzésszám a múlt héten – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán közzétett jelentésében.

2021. augusztus 04. 17:15
null

A világ egészét tekintve négymillióan fertőződtek meg, főként a Közel-Keleten és Ázsiában erősödött a járvány. Jó hír viszont, hogy a ragály halottainak száma nyolc százalékkal csökkent, bár ez alól is kivétel a Közel-Kelet és Ázsia, ahol több mint egyharmaddal emelkedett az elhalálozás.    

Már legalább 130 ország azonosított olyan fertőzéseket, amelyeket az indiai eredetű, a korábbiaknál agresszívebben terjedő delta vírusvariáns okozott.    

A legtöbb fertőzést az Egyesült Államokból, Indiából, Indonéziából, Brazíliából és Iránból jelentették. Európában a mérséklődés főként a brit és a spanyol esetszámok csökkenésének köszönhető – áll a WHO jelentésében.

(MTI)

Fotó: Patricia Huchot-Boissier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. augusztus 04. 18:44
Mi szorult vissza te kretén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!