Moszkva nem hosszabbítja meg a BBC egyik tudósítójának vízumát

2021. augusztus 13. 18:30

Az indoklás szerint az intézkedés válaszlépés a Nagy-Britanniában dolgozó orosz újságírók hátrányos megkülönböztetésére.

2021. augusztus 13. 18:30
null

Elutasította az orosz külügyminisztérium, hogy meghosszabbítsa a BBC moszkvai irodája egyik munkatársának vízumát – közölte a Rosszija 24 hírtelevízió.

Az indoklás szerint az intézkedés válaszlépés a Nagy-Britanniában dolgozó orosz újságírók hátrányos megkülönböztetésére. Sarah Rainsford vízumának érvényessége a hónap végén jár le. A BBC-nek két, angol nyelven közvetítő tudósítója dolgozik az orosz fővárosban.

A Rosszija 24 szerint London elutasította az orosz RT állami televízió és a Sputnik online hírügynökség akkreditálását. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az üggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a nyugati sajtó hagyományosan semmilyen figyelmet sem fordít azokra az orosz újságírókra, akiknek nem hosszabbítják meg a brit vagy az amerikai vízumát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
democRATS
2021. augusztus 14. 17:47
Az oroszul folyékonyan beszélő, korábban Havanában, Isztambulban és Madridban is dolgozó Rainsford számos oroszországi riportanyaggal jelentkezett az utóbbi évek alatt, egyebek közt járt az orosz északi sarkkörre telepített katonai bázison, legutóbb pedig a Moszkva által pénzelt belorusz rezsim fejét, Aljakszandr Lukasenkát faggatta minszki sajtótájékoztatóján. "Dugjátok fel a szankcióitokat ott az Egyesült Királyságban! Ezer évig nem tudtuk, mi ez az Egyesült Királyság, és már tudni se akarjuk. Amerikai kutyák vagytok! " https://index.hu/kulfold/2021/08/14/oroszorszag-belarusz-lukasenka-bbc-akkreditacio/ :)
szürkeSzarvas
2021. augusztus 14. 08:06
Esetleg kém elvtárs volt.
Prominet
2021. augusztus 14. 07:48
Neeeem? Minden cikkelyt elővenni, szankciókat betölteni! Oroszország monnyon' le. Hát a BigBlackCock sem szent már nekik? Maradiak... De jól teszik...:)
zakar zoltán béla
2021. augusztus 13. 22:01
bbc szar 25 éve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!