Visszatért a koronavírus Vuhanba, ezért a teljes lakosságot letesztelik

2021. augusztus 03. 12:09

A városban 2020 júniusa óta nem volt új fertőzött, de hétfőn már hét beteget regisztráltak. Az érintett városrészt azonnal lezárták és elrendelték a teljes lakosság tesztelését.

2021. augusztus 03. 12:09
null

Az oktatási intézményeket a tantermi oktatás felfüggesztésére szólították fel, és felgyorsították a tanárok és a diákok beoltását – közölték a helyi hatóságok kedden. A Global Times szerint a fertőződések eredete ahhoz vezethető vissza, hogy a hétfőn azonosított hét beteg egyike kapcsolatba került egy, a kelet-kínai Csiangszuból érkező turistacsoporttal pénteken. Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban július 20-án azonosították a legújabb járványgóchoz kapcsolódó első esetet. A városban azóta hétfőig 220 Covid-19-es esetet regisztráltak, a járvány pedig átterjedt az ország további területeire.

Kína szárazföldi részén hétfőn összesen 61, belföldi fertőzésből eredő, új Covid-19-es esetet azonosítottak – közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden. Közülük 45-öt Csiangszuból, további 16-ot pedig az ország öt másik tartományából, egyet-egyet pedig Sanghajból és Pekingből jelentettek. Az országban továbbá 41 tünetmentes fertőzöttet regisztráltak hétfőn – a panaszmentes vírushordozók számát a kínai hatóságok külön kezelik a Covid-19-es betegekétől. Jelenleg 1157 beteg áll kórházi kezelés alatt, közülük 24 ember állapota súlyos.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. augusztus 03. 14:00
A harmadik meg itt van!
villogókékfog
2021. augusztus 03. 13:33
A dékásoknak most csillan fel a szemük, megint lehet szajkózni: tesztelni, tesztelni, tesztelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!