A fiatalok többsége retteg a jövőtől egy nemzetközi kutatás szerint

2021. szeptember 15. 09:51

A megkérdezettek közül sokan úgy látják, hogy nincs jövőjük, az emberiség halálra van ítélve, és hogy a kormányok nem reagálnak megfelelően.

2021. szeptember 15. 09:51
null

Egy új nemzetközi felmérésből kiderül, hogy mélységesen aggódik sok fiatal a klímaváltozás miatt. A megkérdezettek csaknem 60 százaléka mondta, hogy nagyon vagy rendkívüli módon aggódik, több mint 45 százalékuk szerint az éghajlattal kapcsolatos érzések befolyásolják a mindennapi életét. Háromnegyedük állította, hogy a jövőt félelmetesnek tartja, 56 százalékuk úgy véli, az emberiség halálra van ítélve.

A megkérdezettek kétharmada arról számolt be, hogy szomorú és szorong, sokan éreznek félelmet, haragot, kétségbeesést, gyászt és szégyent, de reményt is. Egy 16 éves fiatal úgy fogalmazott, hogy a legtöbben a legrosszabbat gondolják, a fiatalok számára a bolygó pusztulása személyes ügy.

A tíz országra kiterjedő felmérést a Bath Egyetem készítette öt egyetemmel együttműködve. A kutatást az Avaaz kampány- és kutatócsoport finanszírozta, amely szerint ez a legnagyobb ilyen jellegű felmérés: tízezer 16 és 25 év közötti fiatal válaszolt.

A megkérdezettek közül sokan úgy látják, hogy nincs jövőjük, az emberiség halálra van ítélve, és hogy a kormányok nem reagálnak megfelelően. Sokan úgy érzik, hogy a politikusok és a felnőttek elárulták, figyelmen kívül hagyták és cserbenhagyták őket.

A válaszadók úgy vélik, az éghajlatváltozás miatti krónikus stressz növeli a mentális és fizikai problémák kockázatát.

(Fotó: A klímaváltozás lassításáért küzdő Extinction Rebellion környezetvédő szervezet aktivistái szappanbuborékokat fújva torlaszolnak el egy utcát a Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székháza előtt 2021. augusztus 17-én.MTI/EPA/Filip Singer)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2021. szeptember 16. 12:49
ugyanezen válaszadók a homloklebenyük szétqrásától (smoke & alcohol & joint venture..) miért nem aggódnak?.. holott az sokkal inkább személyes ügyük abban a korban, mint a klímaváltozás.
Gáspár
2021. szeptember 16. 03:01
A fiatalok ha élni akarnak, megoldják. ?
pandalala
2021. szeptember 16. 00:41
Mindenesetre, senkit sem kéne azzal riogatni, hogy : Cím: "Holnap összedől e bús világ" Vers: "Atlasz, hanyatlasz?" :-))
bagira
2021. szeptember 15. 23:07
Német földön trappoló betolakodó vírushordozó gyilkosoktól rettegjetek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!