LMBTI-ellenes matricák miatt nyomoz a belga rendőrség

2021. szeptember 13. 16:36

A belga szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított a Belgium flamand régiójában található nagyvárosok, Antwerpen és Gent közterein kiragasztott LMBTI-ellenes matricák elhelyezése miatt – jelentette hétfőn a The Brussels Times című belga hírportál.

2021. szeptember 13. 16:36
null

A matricákon az LMBTI-közösséget szimbolizáló szivárványos zászló egy fekete csíkkal áthúzva, és „csak a normálist” szöveggel keretezve látható. A falragaszokról több LMBTI-aktivista tett hivatalos bejelentést a rendvédelmi szerveknek. A flamand rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást, továbbá feljelentés is készül gyűlölet-bűncselekmény és vandalizmus vádjával.

Holland sajtóközlések szerint, hétfőn a rotterdami rendőrség ugyancsak nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen,

akik hétvégén homofóbnak tartott feliratokkal rongálták egy melegjogi szervezet irodaházát. A szervezet elnöke szerint a támadás a Rózsaszínű Elvtársak nevű, melegekkel szimpatizáló egyesület megalakulásával függ össze. A múlt hónapban a Rózsaszínű Elvtársak alapítójának rotterdami edzőtermében gyújtogatás történt és az épület falára homofób jelzőket firkáltak.

(MTI)

Fotó: vrt.be, Facebook

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2021. szeptember 14. 19:05
"...az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást..." Rendőrségen belül sokszínűségért felelős egység. Gondolom aki nem elég sokszínű, azt kékre-zöldre verik... Ezek teljesen megbolondultak. Már megint itt van a szabadság zsarnoksága...
nempolitizálok
2021. szeptember 14. 15:46
Most nem azért, de nincs arrafelé egy VALÓDI liberális aki ilyenkor kiengedné a hangját, b+, álljatok már le, ez a véleményszabadság durva megsértése, diktatúra. Persze nincs hiszen hamar bebasznák a sittre a muszlimok közé. De még külföldön sincs. Itt nálunk van diktatúra, ahol a rendőrség magasról szarna le egy szivárványos matricát, de egy áthúzottat is.
bunko_jobbos
2021. szeptember 14. 11:40
A kommunizmusban az volt a magasságos nyugat imidzse, hogy ott szólásszabadság van. Ja, szabad bírálni azt, ami megengedett. A többi ügyben meg kuss van. Gratulálok ehhez az óriási szabadsághoz. Értelmet nyert a régi mondás: szabad országban szabad ember szabad akaratából azt tesz és azt mond, amit szabad.
Harangláb
2021. szeptember 14. 10:25
Innen már csak egy lépés a gondolatbűn... Ha a moslékosok nyernek, felkészülhetünk arra is...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!