Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hajtóvadászatot indítottak az afgán női bírók ellen egykori elítéltjeik

2021. szeptember 28. 13:44

A tálibok kiengedték a rabokat, ezért számos női bíró halálos fenyegetéseket kap azoktól, akiket korábban elítéltek.

2021. szeptember 28. 13:44
null

Életveszélyben vannak azok a nők, akik a tálib hatalomátvétel előtt bírókként dolgoztak Afganisztánban – írja a BBC riportja. A tálibok számos bűnözőt szabadon engedtek, és a volt bírónők elmondása alapján alig pár nappal már halálos üzeneteket kaptak telefonon. 

Több mint 220 nőről van szó, akik az elmúlt hetekben mindannyian elvesztették az állásukat. A többségük családjogi, nők illetve gyermekek elleni erőszak ügyében bíráskodott az elmúlt években, a fenyegető üzeneteket tehát feleséggyilkosok, gyerekbántalmazók, nemi erőszak elkövetői küldték a nőknek. 

A BBC hat megszólaló bírónővel vette fel a kapcsolatot, mindannyian elmenekültek az otthonából. A volt bírónők rokonoknál húzzák meg magukat, jellemzően néhány naponként váltogatva rejtekhelyüket. Fizetést már nem kapnak, ismerősök jóindulatától függenek. Többük házát a menekülésük után tálibok rohanták meg, és a szomszédjaikat kikérdezték hollétükről. Több esetben kiderült számukra, hogy az őket kereső tálibok között ott voltak az elítéltjeik is.

Nyitóképen: Tálibok járőröznek Afganisztánban. Fotó: Wakil Kohsar / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. szeptember 29. 20:33
Mííí nem ad nekik a világ segíííílykét? mármint a szegény gyilkos taliboknak. és haboskakaót.
masikhozzaszolo
2021. szeptember 29. 09:21
Ez az eljárás európai. Ott is van felülvizsgálati eljárás. Most ezeket a bírónőket majd alul-felül vizsgálni fogják. Tokától bokáig.
mucsay
2021. szeptember 29. 05:04
érdekes példa arra, hogy a feminizmust, a genderizmust és az lmbtq-t tudatosan használják egy társadalom szétverésére
szürkeSzarvas
2021. szeptember 28. 17:53
Ez előre láthato lett volna-ha a feminizmust "toló" deep state zsidók gondolkodnak egy kicsit. Az erőltetve sztárolt diszbuzikkal ugyanigy járnak. Majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!