Varga Judit: Elég a nyomásgyakorlásból!

2021. október 27. 18:48

„Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék: hagyják békén Lengyelországot” – hangsúlyozta a tárcavezető közösségi oldalán.

2021. október 27. 18:48
null

Amint arról korábban beszámoltunk, napi egymillió euróra büntette Lengyelországot az EU bírósága, mivel a kormány, a bíróság rendelkezésével szembe menve nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működésé. Varga Judit igazságügyi miniszter ennek kapcsán posztolt Facebook-oldalán:

„Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nemrég jelentette be, hogy az év végéig beszüntetik a fegyelmi kamara működését, ehhez már csak a jogszabályokat készítik elő.

Tehát ismételten aránytalan és indokolatlan az uniós intézmények erőszakos fellépése.

Hozzátette: napokkal ezelőtt az Európai Parlament azt mondta ki, hogy „a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása”, most pedig az Európai Unió Bírósága a Bizottság nyomására bünteti súlyosan a lengyel embereket.

„Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék:

hagyják békén Lengyelországot, elég a politikai nyomásgyakorlásból!

– zárta bejegyzését a tárcavezető.

Fotó: Földházi Árpád

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. október 28. 11:41
Szerintem Juditnak kell egy fejesvonalzó. Az iskolaőrt kitessékelni a folyosóra. És bevezetni a 25 csapást. A lengyelek is kaphatnak fejesvonalzót.
Pelso j.
2021. október 28. 06:50
A fidesz mellett már a lengyel pártelit érdekeit is képviselni kell?
Naggy
2021. október 28. 05:10
Térdre Judit! Végezd a munkádat.
Naggy
2021. október 28. 04:57
A baloldal győzött, Orbán barátai vesztettek az olasz helyhatósági választáson. Ez nem hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!