Kevin Spacey-nek közel tízmilliárd forint kártérítést kell fizetnie a House of Cards gyártóinak

2021. november 23. 13:49

A zaklatási vádak után kukázni kellett a sorozatot, az ezzel okozott károkat kell most megtérítenie a színésznek.

2021. november 23. 13:49
null

Döntőbírói utasításra kell Kevin Spacey-nek és cégeinek közel 31 millió dollárt (átszámítva körülbelül 10 milliárd forintot) fizetnie a Kártyavár (House of Cards) című Netflix-sorozat mögött álló MRC produkciós cég részére, amiért a színész-producer szerződést szegett a cég szexuális zaklatással kapcsolatos szabályainak áthágásával – írja a Forbes. 

A portál emlékeztet: az MRC még 2017-ben vált meg Spacey-től, amikor a kétszeres Oscar-díjas színészt többen is szexuális zaklatás vádolták meg. Az akkor vele forgó évad munkálatait leállították, az utolsó, 2018-ban bemutatott évad végül már az ő színészi és produceri hozzájárulása nélkül készült el. A félbeszakadt forgatás miatt az MRC már 2019 óta harcol a kártérítésért, csakhogy viszontkeresetében Spacey helytelen szerződésbontásra és a szerződésben foglalt „pay or play” záradék megszegésére hivatkozott. 

A választott bíróság végül Spacey ellen ítélt: a közel 31 millió dollárból 29,5 millió a forgatás kártérítését, a maradék közel 1,5 millió többek között az ügyvédi díjazást foglalja magában.

Nyitókép: Matthias Balk / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Justice
2021. november 24. 10:47
Az az érdekes az egészben, hogy az akkoriban összeverbuvált "károsultak" tanúvallomásai ellenére 2019-ben végül is ejtették a vádat. https://apnews.com/article/ma-state-wire-ap-top-news-sexual-assault-sexual-misconduct-celebrities-3a3353b8a69d4226b96d98dacc34a7ed?utm_medium=AP&utm_source=Twitter&utm_campaign=SocialFlow Mindezek ellenére a hiperérzékeny Netflix továbbra is dózerolja a színészt. Az ő portfóliójukba nagyon jól beleférnek a néger arisztokraták és skót királynők, illetve az LMBTQ érzékenyítő alkotások, de egy homoszexuális színész nem bizonyított tettei már kiverték a biztosítékot. Igazi kettős mérce.
Karbantartó9
2021. november 23. 21:12
Kevin S. az egyik legjobb, leghitelesebb színész, a Netflix pedig csak egy ócska balliberális propagandagyár, néger kovbolyokkal.
Akitlosz
2021. november 23. 19:32
A részletek ismerete, a bíróság indoklása nélkül az ügy megítélhetetlen.
Reszelő Aladár
2021. november 23. 18:41
Beperelhetem Kevint, mert csak emiatt a sorozat miatt fizettem elő a Netflixre? Minden esetre én Kein helyében kijátszanám a homofób kártyát, ha pedig még feketének érzi magát, akkor a rasszistát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!