Megkapta az engedélyt az otthon is használható eutanáziagép Svájcban

2021. december 06. 13:42

A Sarco egy 3D-nyomtatóval akár otthon is elkészíthető kapszula, amelynek használata az öngyilkos személyen kívül nem igényli mások beavatkozását.

2021. december 06. 13:42
null

Átesett Svájcban a jogi felülvizsgálaton, így otthoni használatra is igénybe vehető az asszisztált öngyilkosságot lehető tevő holland találmány, amelynek segítségével segítő közreműködése nélkül bárki a halált választhatja – számolt be cikkében a Portfolio. Az élet tudatos eldobását elfogadhatónak tartó, »racionális« használók számára készült Sarco

nem más, mint egy 3D-nyomtatóval akár otthon is elkészíthető eutanáziagép

– írta a lap még  2017-ben. A csak „Dr. Halálnak” becézett eutanázialobbista, Philip Nitschke és a holland mérnök, Alexander Bannick által kifejlesztett, az Exit International nevű nonprofit eutanáziaszervezet által promotált készülék kapszulája leválasztható, így koporsóként is használható.

A gyors, békés halálról folyékony nitrogén gondoskodik

Használójának a mentális állapotáról szóló online kérdőívet kell kitöltenie, amelynek végén egy négyjegyű kódot kap, és ennek segítségével elhelyezkedhet a kapszulában. A percek alatt bekövetkező, békés halálról folyékony nitrogén gondoskodik, amely kiszorítja az oxigént a kapszulából. A Business Insider a Swiss Infóra hivatkozva most arról számolt be, hogy

átesett a jogi felülvizsgálaton és használatba helyezhető a gép Svájcban.

A találmány úgy teszi lehetővé az asszisztált öngyilkosságot, hogy bárki elkészítheti otthon a maga számára, és az öngyilkos személyen kívül nem igényli mások beavatkozását.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. december 26. 17:13
Rradnóti Miklós , Oly korban éltem én e Földön ......
mokány
2021. december 26. 17:13
Rradnóti Miklós , Oly korban éltem én e Földön ......
mokány
2021. december 26. 17:10
Franz Werfel : A meg nem születettek csillaga cimű 1943 as könyvében
Madasa Hatter
2021. december 08. 01:24
aha...értem, és a paraszt majd nyomtat magának folyékony nitrogént is????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!