Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapított pártot az iszlám- és bevándorlásellenes francia elnökjelölt Eric Zemmour

2021. december 05. 22:25

A politikust, aki teljes mértékben megszüntetné a bevándorlást sokan támadják, fasisztának, rasszistának, és nőgyűlölőnek állítják be és tüntetnek ellene.

2021. december 05. 22:25
null

A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Eric Zemmour jobboldali publicista, független elnökjelölt első kampánynagygyűlésén a Párizshoz közeli Villepinte-ben.

„Csaknem 15 ezren vagytok ma itt! 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével” – kezdte beszédét a 63 éves újságíró a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt, amely folyamatosan azt kiabálta, hogy „Zemmourt-t elnöknek!”

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül,

miután szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni. „Mi itthon vagyunk! Mi itthon vagyunk!” – válaszolta skandálva a tömeg a Villepinte-i kiállítócsarnokban. 

„Azt állítják rólam, hogy fasiszta, rasszista, nőgyűlölő vagyok” – mondta Zemmour, akit korábban kétszer elítélték rasszista gyűlöletkeltés miatt.

– fogalmazott, visszautasítva a vádakat, azt állítva, hogy ő az egyetlen, aki szabadon gondolkodik, szabadon beszél, szabadon vitázik, szabadon mondja ki az igazságot a valóságról, miközben mások arról álmodnak, hogy betiltják a nagygyűlését és elítélnék. 

Visszahódítás!

A nagygyűlés kezdete előtt jelentette be Zemmour környezete, hogy az elnökjelölt Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapítja meg a pártját. A kampányának szlogenje pedig a Napóleonnak tulajdonított idézet lesz: „Olyan nincs, hogy lehetetlen”„A visszahódítás megkezdődött. A gazdaságunk, a biztonságunk, az identitásunk, a szuverenitásunk, a hazánk visszahódítása” – hangsúlyozta a jelölt.

 – jelentette ki.

Elmondta, hogy ha elnöknek választják, minden illegális bevándorlót és külföldi bűnözőt azonnali hatállyal kiutasít az országból, a kettős állampolgárságú bűnözőket megfosztja francia állampolgárságuktól, a bevándorlással kapcsolatos kérdésekről pedig népszavazást ír ki. Egyszerűsítené a közigazgatást, egy a kutatásért, energiáért és a külkereskedelemért felelős ipari minisztérium létrehozásával, valamint kivezetné Franciaországot a NATO katonai parancsnokságából. 

Tiltakoznak Zemour ellen

A helyszíni tudósítások szerint Zemmour nagygyűlésén a tömeg egy része többször is rátámadt a helyszínről tudósító újságírókra és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet békésen tüntető aktivistáira. A BFM hírtévé, a Brut és a Huffington Post felvételei szerint székeket dobáltak a tudósítók és a tüntetők felé, mielőtt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat emberei kimenekítették a megtámadott embereket. Korábban Párizsban a rendőrség szerint 2200-an, a szervezők szerint 10 ezren tüntettek Eric Zemmour elnökjelöltsége ellen. 

Eric Zemmour az internetre kedden feltöltött videóban jelentette be hivatalosan, hogy elindul a 2022-es francia elnökválasztáson.

A Le Figaro című konzervatív napilap volt újságírója és a CNews hírcsatorna vitaműsorainak állandó meghívottja, aki két évtizede közismert médiaszemélyiség hazájában, valójában már hónapokkal ezelőtt megkezdte kampányát, amelynek egyik fő témája Renaud Camus író elmélete a „nagy lakosságcseréről”, amely szerint a muzulmán bevándorlók lassanként kiszorítják az őslakosokat Európából. 

A szókimondó és provokatív megszólalásairól ismert Zemmour állandó műsorát a CNews hírtelevízió szeptember közepén megszüntette, s a Le Figaro című jobboldali napilap sem teszi azóta többé közzé a publikációit, Zemmour elnöki ambícióira hivatkozva.

Azóta a közvélemény-kutatók is vizsgálják a népszerűségi mutatóját, s a felmérések november elejéig azt mutatták, hogy a bevándorlásról, az iszlámról és a nemzeti identitásról vallott radikális felfogásairól ismert Zemmour a második fordulóba is bejutna, maga mögé utasítva Marine Le Pent, a Nemzeti Tömörülés jelöltjét. Néhány hete azonban Zemmour valamelyest visszaesett, és ha most tartanák az elnökválasztást, a szavazatok 14-15 százalékát kapná, s a harmadik helyen végezne az első fordulóban Marine Le Pen mögött. Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én, a másodikat április 24-én rendezik.

(MTI)

Borítókép: JOEL SAGET / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. december 06. 09:08
Ő is bevándorló, ergo saját magával is baja van.
21 gramm
2021. december 06. 08:41
Késő, késő, késő. Nem 15 ezernek, hanem kb 12 milliónak kellene rá szavazni, hogy elnök lehessen, és az már kizárt, tekintve a honosított bevándorlók/migránsok tömegeit. Ellenben saját magára rakta a célkeresztet, a radikális iszlám, a dzsihád, és az összes megzakkant szociopata, vagy eleve fogyatékos, elmebeteg migráns célpontja lehet. Ha ez nem volna elég, a háttérhatalom (amiről onnan is látszódik, hogy nem létezik, hogy aki szembe megy a terveikkel, azt hamarost valami politikai vagy fizikai baleset éri!), szóval a háttérhatalom egy percig nem fogja tétlenül nézni hogy most mikor már éppen a finishbe kerülnek, valaki felrázza a franciákat, először kábé ki fog derülni róla egy pedofil sorozatgyilkosság és vagy egy nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett korrupciós cselekmény, ha ez kisiklik, akkor simán kinyírják. Valszeg késsel, torokra, aztán majd az IÁ magára vállalja. Vagy méreggel, akkor lehet terelni egy Putyin-szállal. Szóval, bátor ember. De túl későn ébredt. Nincs ott már annyi francia. Olyan francia aki még a saját eszével, saját értelmével gondolkodik is...
konfucius
2021. december 06. 08:30
Hajrá! Remélem, nagyobb sikere lesz, mint az LREM-nek! Franciák, ébresztő, ez az utolsó esélyetek!!
Fila2020
2021. december 06. 08:14
Jót tesz az elbutított európai társadalomnak az olyan emberek látókörbe kerülése, akik elmondják azt, amit mások nem akarnak, vagy nem mernek. Örvendetes, hogy már beszélnek a migrációról, a kultúra és életmód változtatási folyamatokról, amelyek veszélyezteti Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!