Elkezdődött az amerikai demokráciacsúcs

2021. december 09. 18:06

Több mint száz ország, köztük Pakisztán és Irak részvételével indult el a csúcstalálkozó.

2021. december 09. 18:06
null

Elindult az amerikai demokráciacsúcs, Joe Biden az USA függetlenségi nyilatkozatából idézve azt mondta: „minden ember egyenlőnek teremtetett”, hozzátéve, hogy ez a kitétel a nőkre is igaz. Elmondása szerint

a demokrácia világszerte fenyegetés alatt áll, ez ellen pedig cselekedni kell. 

A Fox News szerint az elnök azt szeretné, ha egy év elteltével a résztvevő országok vezetői beszámolnának a demokráciáért vívott harcuk sikerességéről. 

Emlékezetes, Biden a csúcsra nem hívta meg Magyarországot. Az uniós nagykövetek gyűlésén a magyar kormány képviselője szóvátette, hogy az uniós tagországok emiatt nem tudnak egységesen fellépni az eseményen. Gulyás Gergely egy korábbi kormányinfón leszögezte: ha valahova Magyarországot nem hívják meg, akkor ott közös uniós álláspontot sem lehet képviselni. Hozzátette: a közös külpolitikához minden tagállam szükséges.

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. december 09. 22:59
Az amerikai demokrácia csúcs Vietnámban teljesedett ki.
amca
2021. december 09. 21:44
Remélem a tálibokat is meghívták. Meg Szaudot is.
cutcopy
2021. december 09. 21:22
Tombol a demokrácia..
zrx8
2021. december 09. 20:46
A résztvevők libasorban, csendes belenyugvással vonulnak a csillagos-sávos segghez, egy-két nyalásnál többre senkinek nem jut idő, a szerencsésebbeknek nem fingik az arcába Joe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!