Biden lealacsonyítja Amerikát

2022. január 20. 15:51

Egy éve azt állították, helyreállítja Amerika befolyását a világban, ehelyett egy szuperhatalom hanyatlását vezényli le.

2022. január 20. 15:51
Nile Gardiner

„Nem jó jel, ha egy amerikai elnök elnöksége első napján eltávolítja Winston Churchill mellszobrát az Ovális Irodából. De Joe Biden pontosan ezt tette ma egy éve, ezzel demokrata elődje, Barack Obama példáját követte. 

Intő jel volt ez. Bidenről azt állították, „helyreállítja Amerika befolyását a világban”, ehelyett a világ szuperhatalmának hanyatlását vezényli le. Egy évvel hivatalba lépése után itthon és külföldön is csődöt mondott és lehet, hogy elnökségi mandátumának felénél ez csak rosszabb lesz. 

Ha a republikánusok többséget szereznek a Képviselőházban és a Szenátusban az idei félidős választásokon, Biden politikájának vége, az elnök gyakorlatilag tehetetlen lesz belföldön. Így mozgástere az amerikai külpolitika irányítására szűkül, ami már jelenleg is hatalmas katasztrófának tűnik. 

Az afganisztáni kivonulási utáni összeroppanás miatt Amerika a vietnami háború vége óta nem látott mélypontra süllyedt. Még a Carter-korszak is sikeresebbnek tűnnek a felelőtlen Biden-érához képest.

(…)

Ami pedig Amerika ellenségeit illeti, úgy látják, hogy Biden gyöngesége kiváló alkalom arra, hogy szembe szálljanak az USA hatalmával és aláássák az ország stratégiai céljait. Nem véletlen, hogy a volt delaware-i szenátorral a Fehér Házban az orosz erők megközelítették Ukrajna határát, Kína nyíltan fenyegetőzik Tajvan megszállásával, Irán pedig rohamtempóban halad saját atomprogramjával.

Donald Trump alatt az Egyesült Államok ellenfelei sokkal óvatosabbak voltak, nehogy komoly harcot kelljen vívniuk egy gyakran kiszámíthatatlan, ugyanakkor egyértelműen tettre kész emberrel, már ami az amerikai katonai erő bevetését illeti – ahogyan azt tette a tökéletesen időzített dróncsapásnál is, amellyel Kászem Szolejmáni tábornokot, Irán rettegett Quds haderejének vezetőjét megölték a bagdadi repülőtéren. 

(…)

Az Egyesült Államok újra talpra fog állni az amerikai nép és a szabad világ érdekében. De további három év hanyatlással és meghunyászkodással kell számolnunk, Biden tehetetlen elnöksége miatt megaláztatásokkal néz szembe Amerika.” 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2022. március 02. 13:51
Nem megy az olyan könnyen.Az USA egy óceanjáró hajó.
nempolitizálok
2022. március 02. 13:51
Egyelőre Európa hanyatlik helyette, az USA még meg tudja Európával fizettetni a veszteségeit.
hutogep
2022. március 02. 13:51
Nem óvatosabbak voltak, hanem egyszerűen nem érezték a háborús retorikát, fenyegetőzést és állandó provokációt. Trump egy egyenes ember volt: ha valami nem tetszett neki pacekba elmondta. Nem tetszett neki, hogy amcsi cégek Kínának hoznak hasznot és, hogy ott növelik a középosztályt az USA helyett és azt mondta, hogy menjenek haza a cégeik.
Kvasztics Fedor
2022. március 02. 13:51
Reagan idejében nem avatták volna szentté George Floydot, nem sztárolták volna az LMBTQ-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!