Szijjártó: A kormány elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen

2022. január 25. 07:19

A külügyminiszter szerint ideje lenne a nyugati országoknak fontolóra venniük az önvédelemhez szükséges hadieszközök és technológiák beszerzésére vonatkozó tilalom feloldását az Egyesült Arab Emirátusokkal szemben.

2022. január 25. 07:19
null

A magyar kormány határozottan elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfő este.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminisztere telefonon tájékoztatta, hogy a húszik hétfőn újabb rakétákat lőttek ki Abu-Dzabira. A magyar kormány az újabb húszi terrortámadás elítélése mellett örömmel nyugtázta, hogy

a légvédelemnek ezúttal sikerült megsemmisítenie a rakétákat, és így nem követelt halálos áldozatokat a támadás.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: a beszélgetés során egyetértettek abban, hogy ideje lenne a nyugati országoknak fontolóra venniük az önvédelemhez szükséges hadieszközök és technológiák beszerzésére vonatkozó tilalom feloldását az Egyesült Arab Emirátusokkal szemben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. január 25. 12:42
Egyesült Arab Emirátusok jemeni mészárlásáal mi van? ha elkezdünk menni a kettős mérce útján elveszitjük utolsó mentsvárunkat, a gerincünket....
Mich
2022. január 25. 08:25
Ki kit támadott meg előbb?
qwsqws
2022. január 25. 08:15
"A szaúdiak és az emírségek az Abu-Dzabit ért huszi csapásokért megtorlásul nagy bosszút szerveztek, több mint 100 civilt megöltek.... 1. A szaada börtönt lebombázták – 86-an meghaltak és 286-an megsebesültek (majdnem mindegyik fogoly). 2. Lebombázták a hodeidai stadiont, ahol a gyerek focicsapatok mérkőzését rendezték - 4 gyerek meghalt, 13 gyerek és felnőtt megsérült. 3. Lebombázták a fő internetszolgáltató épületét Jemenben, aminek következtében az ország internet nélkül maradt. Az ENSZ-főtitkár kedvetlenül magyarázott valamit a civilek ilyen mészárlásának elítéléséről. A huszik már megígérték, hogy minden bizonnyal válaszolnak a jemeni lakosságot kiirtó intervenciók háborús bűneire. A Huszi parancsnokság azt ajánlja, hogy az Egyesült Arab Emírségekben működő külföldi cégek hagyják el ezt az országot, nehogy véletlenül szenvedjenek a megtorló támadások során. Új rakétacsapásokra várunk az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábiára a következő napokban." Erre volt a válaszlépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!